X

Şefa guvernului finlandez a plecat de la summitul european şi intră în izolare

Şefa guvernului finlandez, Sanna Marin, a anunţat vineri că părăseşte summitul european reunit la Bruxelles, pentru a se plasa în autoizolare după ce a intrat în contact cu un deputat din ţara sa testat pozitiv la COVID-19, informează AFP şi Reuters, potrivit agerpres.

“Premierul a părăsit astăzi Consiliul European şi i-a cerut premierului suedez, Stefan Lofven, să reprezinte Finlanda în timpul reuniunii finale”, a anunţat într-un comunicat biroul său de presă.

Citește și: Un fost ministru mexican al apărării a fost ARESTAT în SUA

Joi, chiar preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a părăsit summitul european, la mai puţin de o oră de la începutul acestuia la Bruxelles, după ce a aflat că a fost în contact cu o persoană testată pozitiv pentru COVID-19. Într-o declaraţie acordată la sosirea la summit, Ursula von der Leyen a apreciat că, în timp ce evoluţia pandemiei în Europa devine ”tot mai îngrijorătoare”, statele Uniunii Europene ar trebui să stabilească reguli comune privind carantina şi testarea pentru COVID-19, astfel încât să se pună capăt mozaicului de reguli aplicate de ţările membre.

Citește și: Donald Trump şi Joe Biden au stiluri de confruntare opuse când vine vorba despre coronavirus

Nici premierul Poloniei, Mateusz Morawiecki, nu participă la summitul de la Bruxelles, în condiţiile în care a anunţat marţi că s-a plasat în carantină la Varşovia în urma contactului cu o persoană infectată cu COVID-19. Piotr Mueller, purtătorul de cuvânt al executivului de la Varşovia, a declarat că premierul Mateusz Morawiecki nu are simptome de COVID-19. Polonia este reprezentată de premierul ceh Andrej Babis la summitul Uniunii Europene. 

Tags: bruxellesConsiliul Europeancoronaviruscovid-19finlandaizolareSanna MarinStefan LofvenUrsula Von Der Leyen
Categorii: Diaspora