X

Șefa NHS Anglia este acuzată că a ABUZAT de statisticile Covid

Șefa NHS a făcut afirmații înșelătoare cu privire la numărul de pacienți cu Covid – dacă statisticile ar fi fost corecte, NHS s-ar fi prăbușit

Poate cineva să explice de ce Amanda Pritchard nu și-a dat demisia? Sau, mai bine, a fost concediată? Îndemnând oamenii să-și rezerve dozele booster pentru că serviciul de sănătate „este suprasolicitat”, șefa NHS Anglia a declarat pentru Sky News: „Am avut de 14 ori mai multe persoane în spital cu Covid decât am văzut în această perioadă anul trecut și am avut, de asemenea, un număr record de prezențe la A&E (ATI) și, într-adevăr, un număr record de 999 de apeluri.”…

Directorul executiv al NHS England a fost acuzată că a „abuzat” de statisticile Covid, după ce a exagerat numărul de pacienți infectați din spital cu virusul.

În timpul unei runde de interviuri, Amanda Pritchard a sugerat că sunt de „de 14 ori” mai mulți pacienți cu coronavirus în spital acum, comparativ cu „aceeaşi perioadă a anului trecut”.

Afirmația a fost preluată și difuzată de o serie de posturi de știri mainstream, de stânga, inclusiv Sky News, ITV și The i.

Pritchard a făcut aceste comentarii în timp ce a îndemnat oamenii să se prezinte pentru vaccinurile lor de rapel și a avertizat că serviciul de sănătate este supus „presiunii foarte reale”.

Cu toate acestea, cele mai recente date din tabloul de bord al guvernului arată că au fost 800 de internări medii zilnice cu coronavirus și 7.000 de pacienți internați în Anglia vineri.

De data aceasta, în noiembrie 2020, spre comparație, țara înregistra aproximativ 1.300 de spitalizări Covid în fiecare zi și erau peste 11.000 de pacienți în spital infectaţi cu teribila maladie.

NHS England a fost forțată ulterior să clarifice că doamna Pritchard se referea la statisticile de la începutul lunii septembrie, când ratele spitalelor Covid au fost de fapt mai mari decât în ​​aceeași perioadă a anului trecut.

Profesorul Francois Balloux, director al University College London Genetics Institute, a descris afirmația doamnei Pritchard drept „prostii” și a criticat organizațiile de știri pentru că nu au contestat-o.

Alți cercetători au avertizat că șeful executivului NHS a „abuzat” de cifre, în timp ce comentatorii politici au spus că acesta a fost fie rezultatul „incompetenței, fie al falsității”.

Paul Mainwood, un fizician la Universitatea Oxford, care a contestat afirmația doamnei Pritchard, a postat pe Twitter celor 8.000 de urmăritori ai săi: „Pentru cei care nu au idee la ce mă refer. Directorul executiv al NHS England abuzează de statistici…’

Vorbind la Sky News despre presiunea actuală a NHS, Pritchard a spus: „Am avut de 14 ori mai multe persoane în spital cu Covid decât aveam la această dată a anului trecut.

„Am avut, de asemenea, un număr record de prezență la A&E și un număr record de 999 de apeluri. Pe măsură ce ne uităm la iarnă, cred că suntem foarte clari că va fi o iarnă grea.

„Și lucrurile pe care le încurajăm pe oameni să le facă sunt orice pot face pentru a se proteja, deci acesta este vaccinul Covid, este vaccinarea împotriva gripei în special”.

NHS England a susținut că cifrele citate de Pritchard se referă la luna august și nu au fost menite să reflecte situația actuală.

 

Tags: Amanda PritchardCovidmarea britanieNHS Anglia
Categorii: ExterneȘtirile zilei