X

Șefa PA: La începutul mandatului nu cunoșteam pe nimeni din guvernare

Veronica Dragalin afirmă că nu cunoștea pe nimeni din conducerea țării și din Procuratură până a veni în Republica Moldova. În același timp, ea recunoaște că discută cu anumiți funcționari pe marginea unor subiecte referitoare la dosare de corupție, fără a menționa despre cine este vorba.

Precizările au fost făcute de șefa Procuraturii Anticorupție, în cadrul unui interviu pentru Europa Liberă, funcționara fiind întrebată dacă a avut susținerea guvernării atunci când a venit în Moldova.

Citește și : R. Moldova cumpără electricitate din Rusia la prețurile vechi

„La începutul mandatului nu cunoșteam pe nimeni din guvernare, din această țară în general. Nici din Procuratură, nici din alte instituții. A durat până m-am orientat cu privire la persoanele cu care trebuie să interacționez, cum funcționează instituțiile. Am o relație destul de bună cu persoanele cu care trebuie să interacționez des. Avem dialog bun, deschis, comunicare pe temele care vizează PA. La început nu aveam o relație și acum am una, din punctul meu de vedere, bună”.

Totodată, Dragalin menționează că nu a primit garanții și nu a discutat cu guvernarea despre dosare atunci când a venit în funcție. Cât despre sprijinul politic, funcționara a vorbit despre îmbunătățirea sistemului legislativ, declarând că nu întotdeauna funcționează argumentele pe care le are Procuratura Anticorupție atunci când propune anumite ajustări.

Citește și : Spînu vrea un acord cu chinezii pentru zboruri directe spre Hong Kong

Tags: coruptiePArepublica moldovaVeronica Dragalin
Categorii: JustiţieȘtirile zilei