X

Șefa statului explică de ce nu a mers la învestirea bașcanei Găgăuziei: ‘Nu cred că este corect să mergi la inaugurarea unei persoane, susținută de o grupare criminală’

Președinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a explicat de ce nu a participat la ceremonia de învestire a bașcanei Găgăuziei, desfășurată aseară la Comrat. „Nu cred că este corect să mergi la inaugurarea unei persoane, care a fost susținută în campania electorală de o grupare criminală”, a declarat șefa statului, potrivit unimedia.info.

„Nu am mers pentru că nu cred că este corect să mergi la inaugurarea unei persoane, care în campania electorală a fost susținută de o grupare criminală și care face parte dintr-un partid politic, care între timp a fost declarat neconstituțional”, a declarat Maia Sandu pentru presă.

Citește și : Moldova va beneficia de un grant din partea Guvernului SUA

Noua Guvernatoare a Găgăuziei, aleasă din partea Partidului Șor, Evghenia Guțul, a depus jurământul de învestire în cadrul unei ceremonii, desfășurată aseară la Comrat.

La evenimentul nu a participat vreun reprezentant al autorităților centrale. Guvrnul a anunțat că are „alte acțiuni, mai prioritare”.

La eveniment a fost invitat unul dintre cei mai cunoscuți actori din Turcia, Burak Ozcivit, care a ținut un discurs de pe scenă și i-a dăruit și un buchet de flori guvernatoarei.

Citeşte şi: Maia Sandu a inaugurat şapte piste noi la Vama Sculeni

Evghenia Guțul a fost aleasă bașcană, după alegerile din primăvară din regiune, din partea Partidului Șor. Între timp, Curtea Constituțională a scos în afara legii formațiunea condusă de Ilan Șor, care se află în Israel, iar autoritățile au cerut extrădarea acestuia.

 

Tags: ComratEvghenia GuţulMaia SanduŞor
Categorii: Politică