X

Șefa statului îl susține pe Recean în disputa cu judecătorii: „Dacă au luat o decizie să și-o asume”

Șefa statului îl susține pe Recean în disputa cu judecătorii: „Dacă au luat o decizie să și-o asume”

Șefa statului, Maia Sandu, îl susține pe premierul Dorin Recean în disputa cu judecătorii legată de hotărârea Curții de Apel Chișinău (CAC), care a anulat decizia Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) pentru excluderea unui partid din cursa pentru alegerile locale din noiembrie.

Citește și: Recean: „Este doar un zvon”. Popescu rămâne șef la Externe și Guvernul nu pică

„Lucrurile se întâmpla cum se întâmplă în justiția moldovenească. Eu nu am văzut judecătorii să critice vreodată vreun abuz a unui judecător sau altui, deși au fost care au produs daune majore pentru stat și cetățeni. Toata lumea trebuie să știe cine sunt judecătorii care iau o decizie sau alta. Eu nu știu să existe vreo lege care să le permită să rămână în anonimat. Dacă au luat o decizie, să și-o asume și să știe toată lumea care sunt oamenii care au adoptat asemenea decizii”, a declarat șefa statului, Maia Sandu, în cadrul emisiunii „În profunzime” de la ProTV.

Șefa statului a reiterat că partidul despre care este vorba  „concura cu bani murdari  proveniți din Federația Rusă”. Respectiv, scoaterea sa din cursa electorală  a fost o chestiune „ce viza securitatea națională”.

În context, președinta a considerat că, în continuare, pe măsura apropierii scrutinelor electorale ulterioare, Kremlinul va continua acțiunile de destabilizare în Moldova, „inclusiv, prin folosirea,  ca de obicei, a oamenilor pe care-i au aici”.

Cât ține de decizia ei personală de a candida repetat pentru funcția de șef al statului, Maia Sandu a declarat că nu a decis deocamdată și că va face anunțul „mai târziu”.

Tags: acțiuni de destabilizareCurtea de Apel Chsinaudisputa judecatoriDorin ReceanFederația Rusă. KremlinMaia Sandu
Categorii: PoliticăȘtirile zilei