Șefa unei redacții de știri din Belarus evită închisoarea, dar nu scapă de amendă

Publicat:

Justiţia din Belarus a condamnat-o luni la plata unei amenzi pe şefa redacţiei principalului site de ştiri independent din ţară, evitând o pedeapsă cu închisoare în acest caz denunţat de activiştii pentru drepturile omului, relatează AFP, potrivit agerpres.

Marina Zolotova, redactor-şef al site-ului de ştiri tut.by, a fost arestată în august în acelaşi timp cu alţi 12 jurnalişti în cadrul unei anchete privind utilizarea fără abonament a serviciilor agenţiei de presă BelTA.


Citeşte şi: Tornadă ucigaşă în SUA. Cel puţin 23 de oameni au murit! – VIDEO

Ea a fost acuzată de “lipsă de acţiune” şi de neglijenţă pentru că nu a controlat munca subordonaţilor săi care au folosit serviciile BelTA. Jurnalista risca până la cinci ani de închisoare şi o interdicţie de a ocupa un post de conducere.

Luni, un tribunal din Minsk a condamnat-o la plata unei amenzi de 7.650 de ruble belaruse (circa 3.150 de euro) şi a unor cheltuieli de judecată în valoare de 6.000 de ruble.

Parchetul ceruse împotriva sa o amendă mult mai mare, de 25.500 de ruble belaruse (circa 10.500 de euro).

Ceilalţi jurnalişti arestaţi în acelaşi timp cu Marina Zolotova, angajaţi ai tut.by şi ai altor câtorva instituţii media, printre care şi agenţia privată de presă BelaPAN, au fost eliberaţi după ce au fost condamnaţi să plătească daune.

Citește și: Elicopter PRĂBUŞIT în Kenya! Patru americani şi-au pierdut viaţa

Organizaţia neguvernamentală Reporteri fără Frontiere a denunţat procesul împotriva Marinei Zolotova, spunând că este “un act de intimidare împotriva ultimelor media independente din Belarus”, fostă republică sovietică aflată la graniţa Uniunii Europene şi condusă din 1994 de preşedintele autoritar Aleksandr Lukaşenko.

Belarus a ocupat locul 155 în clasamentul mondial al libertăţii presei în 2018 stabilit de Reporteri fără Frontiere.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026

Prețul biletelor pentru Jocurile Olimpice de iarnă 2026 Comitetul de organizare a Jocurilor Olimpice şi Paralimpice de iarnă din 2026, de la Milano şi Cortina...

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani

Consultări politice interministeriale între Republica Moldova și India, după 21 de ani Secretarul de stat al Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Moldova, Sergiu Mihov, a...

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu. „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”

FOTO/ Prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, s-a întâlnit cu Maia Sandu „Suntem alături de Republica Moldova pentru îndeplinirea visului european”, a transmis prim-ministrul României, Marcel Ciolacu,...

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE

Emmanuel Macron lansează un avertisment dur cu privire la viitorul economic al UE Președintele francez Emmanuel Macron a lansat un avertisment dur cu privire la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.