Șefii din domeniul sănătății CORECTEAZĂ formularele de consimțământ pentru vaccinul anti-Covid

Publicat:

Oficialii din domeniul sănătății au fost obligați să corecteze formularele de consimțământ oferite copiilor după ce le-au spus în mod greșit că obținerea vaccinului anti-Covid le-ar oferi libertăți suplimentare.

Formularele „ușor de citit”, distribuite copiilor cu vârste cuprinse între 12 și 15 ani, susțin că vaccinarea îi va elibera de regulile guvernamentale care se aplică celor nevaccinați. De fapt, aceleași reguli se aplică tuturor copiilor, indiferent de starea de vaccinare.


Citeşte şi: Johnson&Johnson anunţă un rapel al vaccinului său – Black News

În această săptămână, peste 500 de școli vor începe să vaccineze copiii, majoritatea urmând să primească o doză până la jumătatea semestrului.

Scrisorile de consimțământ sunt trimise părinților și tutorilor, dar copiii sunt considerați competenți să ia propria decizie dacă familiile nu sunt de acord.

Formularul de consimțământ „ușor de citit” pentru copiii de la Agenția de Securitate a Sănătății din Marea Britanie și NHS spune: „Nu trebuie să vă supuneţi regulilor guvernamentale dacă ați fost vaccinat, dar acestea vă vor ajuta să rămâneţi în siguranță. Aceasta include distanțarea socială , purtând masca și spălarea pe mâini cu atenție și cât des.”

Molly Kingsley, din grupul de campanii al părinților, UsforThem, a descris sfatul ca fiind „excepțional de greșit”.

După ce au fost contactați de The Telegraph, oficialii au spus că formularul va fi corectat pentru a spune: „Ar trebui să respectați regulile guvernului dacă ați fost vaccinat”.

Modificările spun că astfel de reguli includ „purtarea măştii și spălarea mâinilor”.

Legile care prevedeau acoperirea feței în anumite zone interioare și transportul public au fost ridicate pe 19 iulie și înlocuite cu recomandarea de a le purta în zone aglomerate.

În timp ce unele dintre normele guvernamentale se aplică diferit adulților care au fost vaccinați, nu s-au făcut astfel de distincții pentru copii.

Citeşte şi: SUA ar putea încălca dreptul internaţional prin expulzările haitienilor – Black News

Aproape trei milioane de copii din grupa de vârstă 12-15 ani sunt eligibili pentru o doză de vaccin Pfizer. Conform modificărilor introduse în luna august, adulții care au primit două doze nu trebuie să fie izolați dacă intră în contact cu o persoană care este testată pozitiv. În același timp, regulile au fost relaxate pentru copiii care sunt contacte de cazuri pozitive.

Un purtător de cuvânt al UKHSA a declarat: „Prospectul a avut o greșeală mică și va fi corectat”.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic

Care sunt țările din Europa unde poți fi plătit pentru a fi bunic În unele țări europene, a fi bunic a devenit o ocupație plătită....

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul

Tot mai multe sate din Republica Moldova aleg să se înfrățească cu localități din România. Care ar fi scopul Tot mai multe sate din Republica...

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări

Doi jurnalişti de la un post local de radio care l-au intervievat pe Biden afirmă că au primit în avans o listă cu întrebări Doi...

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american

13 lucruri neștiute despre Cristiano Ronaldo: CR7 este studiu de caz academic și are o legătură pe viață cu un fost președinte american Cristiano Ronaldo,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.