X

Șeful AIEA: Centrala nucleară Zaporojia este o instalație ucraineană

Centrala nucleară Zaporojia este o instalație ucraineană, a declarat, joi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, informează mediafax.

Centrala nucleară din Zaporojia este considerată a fi o instalație ucraineană, a declarat joi, șeful Agenției Internaționale pentru Energie Atomică, Rafael Grossi, în timpul unei vizite la Kiev.

Citește și :  Emmanuel Macron va participa la Forumul de Cooperare Asia-Pacific

„Aceasta este o chestiune care are legătură cu dreptul internațional… dorim ca războiul să înceteze imediat și, desigur, poziția AIEA este că această instalație este o instalație ucraineană”, a spus Grossi.

După discuțiile din capitala ucraineană, Rafael Grossi se va deplasa la Moscova pentru a se întâlni cu oficiali ruși.

Rusia a preluat controlul asupra centralei din sudul Ucrainei în martie, la scurt timp după invadarea țării. Totuși, personalul ucrainean continuă să o opereze.

Citește și : Preşedintele Biden a transmis un mesaj de unitate în Florida – VIDEO

Bombardamentele și daunele din apropierea amplasamentului, pentru care atât Ucraina, cât și Rusia s-au acuzat reciproc, au provocat îngrijorări cu privire la siguranța centralei.

Miercuri, președintele Vladimir Putin a semnat un decret prin care a stabilit că Rusia preia uzina. Ministrul ucrainean de Externe a declarat că decretul lui Putin este „nul și neavenit”.

Tags: AIEAmoscovaRafael GrossiVladimir PutinZaporojia
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina