Şeful AIEA îi cere Iranului să pună în practică toate angajamentele privind programul său nuclear

Publicat:

Iranul nu a pus în aplicare suficient până acum angajamentele privind creşterea transparenţei asupra programului său nuclear, a afirmat luni directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, transmite DPA, potrivit agerpres.  

În luna martie, Grossi şi conducerea de la Teheran au căzut de acord cu privire la sporirea supravegherii instalaţiilor nucleare şi la investigaţiile asupra fostelor obiective nucleare secrete din Iran.


Citește și : Sezonul musonic întârzie în India

De atunci, doar ”o fracţiune din ceea ce aveam în vedere” a fost implementată, a spus Grossi în timpul unei reuniuni a board-ului AIEA.

”Au fost făcute unele progrese, dar nu atât de multe câte speram. Ceea ce trebuie să se întâmple acum este un proces susţinut şi neîntrerupt care să ducă la îndeplinirea tuturor angajamentelor fără alte întârzieri”, a subliniat el.

Teheranul îşi încalcă deja de câţiva ani angajamentul de a-şi reduce programul nuclear, după ce fostul preşedinte american Donald Trump a decis, în 2018, să retragă SUA din acordul internaţional privind programul nuclear iranian.

Citește și : Două drone au căzut pe o autostradă din Rusia

Guvernul iranian a subliniat în mod repetat că programul nuclear al Teheranului are un scop exclusiv civil şi a respins acuzaţia conform căreia încearcă să producă arme nucleare.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Persecutarea ‘plebei’

Persecutarea 'plebei' „Plebeii” sunt aceia care sunt escortați în pripă în fața instanței în contextul accelerării sistemului nostru judiciar, notează publicația britanică The Spectator. Nu cu multă...

Aportul ONU la activitatea Hamasului (editorial WSJ)

Aportul ONU la activitatea Hamasului UNRWA a recunoscut în sfârșit că angajații ei au participat la pogromul din 7 octombrie. ONU recunoaște în sfârșit, într-un mod...

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România

Anatol Țăranu: Votul alegătorilor din R. Moldova poate influența serios rezultatele ambelor scrutine din România La alegerile parlamentare și prezidențiale din acest an din România,...

Kamala Harris, Moldova și moldovenii

Kamala Harris, Moldova și moldovenii Moldovenii sunt puțin interesați de procesele politice care au loc în SUA. Aceasta chiar dacă sunt conștienți că de linia...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.