X

Şeful ambasadei nord-coreene din Italia cere azil în Occident

Jo Song-gil, însărcinat cu afaceri ad interim, conducătorul interimar al Ambasadei Coreei de Nord la Roma, ar fi solicitat protecție din partea autorităților italiene, diplomatul solicitând azil politic într-o țară terță, posibil Coreea de Sud, informează agenția de știri Yonhap, potrivit mediafax.

Începând din luna decembrie, autoritățile italiene asigură protecția diplomatului nord-coreean și a familiei acestuia pe perioada desfășurării procedurilor de procesare a solicitării sale de azil politic.


Citeşte şi: Ambasadorul SUA în Rusia l-a vizitat pe cetăţeanul american arestat pentru spionaj

O sursă din cadrul serviciilor de informații de la Seul a transmis că nu poate confirma faptul că diplomatul a depus o cere de azil politic în Coreea de Sud.

Jo Song-gil, care a fost trimis în Italia în mai 2015, conduce misiunea diplomatică nord-coreeană din această țară după expulzarea ambasadorului Mun Jong-nam, în octombrie 2017, în urma celui de-al șaselea test atomic efectuat de regimul de la Phenian.

Citeşte şi: Bilanţul victimelor prăbuşirii blocului de locuinţe din Rusia ajunge la 26 de morţi

Se pare că diplomatul a luat decizia de a cere azil politic după ce a primit ordinul de a reveni la Phenian.

Este posibil ca educația copiilor săi să fie un motiv pentru solicitarea de azil politic, la fel cum a fost cazul lui Thae Yong-ho, un diplomat de la Ambasada nord-coreeană de la Londra, care a fugit în Coreea de Sud în 2016.

Tags: azilCoreea de NorditaliaJo Song-gilMun Jong-NamPhenianroma
Categorii: Diaspora