X

Șeful ANI se judecă la CSJ cu instituția pe care o conduce

Șeful ANI se judecă la CSJ cu instituția pe care o conduce

Dosarul președintelui Autorității Naționale de Integritate, Lilian Chișca, în care îi cere instituției pe care o conduce să îi achite indemnizație pentru s-a infectat cu Covid-19 în timpul exercitării atribuțiilor de serviciu, ajunge Curtea Supremă de Justiție, scrie anticorupție.md.

Citeşte şi: Putin nu uită şi nu iartă! Avionul în care se afla Prigojin S-A PRĂBUŞIT în Rusia!

Lilian Chișca a depus cerere de chemare în judecată împotriva ANI în luna iulie 2021, până să fie numit la conducerea ANI, transmite newsmaker.md. 

Șeful ANI se judecă la CSJ cu instituția pe care o conduce

În cererea sa, oficialul susține că s-a îmbolnăvit de Covid-19 în timp ce își exercita atribuțiile de serviciu. Acesta i-a cerut ANI să-i achite indemnizația, conform legislației în vigoare, însă Autoritatea, condusă la acea vreme de Rodica Antoci, a refuzat, pe motiv că Chișca nu ar fi putut să dovedească că s-a infectat anume la locul de muncă.

Acțiunea a fost admisă, printr-o decizie a Judecătoriei Chișinău, sediul Rîșcani, din februarie 2022. Magistrații au obligat atunci ANI să emită actul administrativ individual favorabil privind acordarea indemnizației în folosul lui Lilian Chișca.

Șeful ANI se judecă la CSJ cu instituția pe care o conduce

Cu toate acestea, atunci ANI a contestat hotărârea la Curtea de Apel. La sfârșitul anului trecut, Curtea de Apel Chișinău a respins-o, așadar, ca neîntemeiată. Astfel, în prezent, noul șef ANI este în așteptarea unei decizii pe care el însuși va fi obligat să o execute.

De menționat că acesta nu este primul litigiu al actualului șef al ANI împotriva instituției pe care o conduce. Anterior, el s-a judecat cu Autoritatea cerând anularea unei dispoziții  din 2020 care prevedea reinstalarea și configurarea sistemului de navigare GPS la autoturismul de serviciu.

Tags: - Curtea Supremă de JustiţieAutoritatea Națională Anticorupție (ANI)chisinaucovid-19Lilian ChișcaRîşcani
Categorii: JustiţiePoliticăȘtirile zilei