Şeful Anticorupţie slovac şi-a dat demisia

Publicat:

Şeful unităţii anticorupţie a poliţiei slovace a demisionat joi, numele său fiind menţionat în una din anchetele ziaristului de investigaţie asasinat luna trecută, a cărui ucidere a dus la o schimbare de guvern în Slovacia, relatează AFP, potrivit agerpres.

Demisia lui Robert Krajmer intervine la o săptămână după crearea noului guvern al premierului Peter Pellegrini, care i-a luat astfel locul lui Robert Fico, acesta din urmă fiind constrâns să demisioneze în urma asasinării lui Jan Kuciak şi a logodnicei sale.


Citeşte şi: Trump anunţă PLECAREA trupelor americane din Siria

Potrivit unei declaraţii a poliţiei, Krajmer a demisionat ‘în urma presiunilor inadecvate asupra familiei sale, precum şi asupra activităţii unităţii anticorupţie pe care el le consideră neîntemeiate şi de natură politică’. El urmează să părăsească efectiv postul la 1 aprilie.

Şeful Unităţii anticorupţie a poliţiei slovace (NAKA) a fost criticat după ce a ajuns unul dintre primii la locul asasinării jurnalistului Jan Kuciak la casa acestuia din Velka Mac, lângă Bratislava, în timp ce unitatea sa nu se ocupă de omoruri.

Într-un articol publicat anul trecut, Jan Kuciak a descris legături indirecte între Krejmer şi un om de afaceri slovac, Norbert Bodor, fiul proprietarului unei companii de securitate care a primit mai multe contracte de la stat.

Citeşte şi: Rusia va expulza 60 de diplomaţi americani și închide consulatul SUA din Sankt Petersburg

Şeful poliţiei, Tibor Gaspar, a cărui demisie este cerută de opoziţie şi manifestanţi, a afirmat la 5 martie că Krajmer nu a fost prezent la locul crimei. A doua zi, după difuzarea unor imagini televizate care arătau că acesta a fost totuşi prezent în casa jurnalistului din Velka, o altă declaraţie a fost publicată, care menţiona că ‘Robert Krajmer îndeplinea sarcini legate de anchetă’.

Asasinat prin împuşcare, împreună cu logodnica sa Martina Kusnirova, jurnalistul era pe punctul să publice o anchetă privind presupusele legături între politicieni slovaci şi oameni de afaceri italieni suspectaţi de legături cu mafia calabreză. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon

Un moldovean este acuzat în Italia că şi-a strangulat iubita şi apoi a aruncat-o de la balcon Angelina Soares De Souza, o femeie de 46...

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele

350 de șacali din Delta Dunării vor fi împușcați pentru a limita pagubele Ca urmare a sesizărilor repetate din partea populației locale cu privire la...

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți

Atac armat la o nuntă în Franța: Un mort și cinci răniți O persoană a fost ucisă și cinci rănite, trei dintre ele grav, în...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.