X

Şeful armatei ucrainene susţine că situaţia e ‘dificilă’ pe frontul Pokrovsk

Şeful armatei ucrainene susţine că situaţia e ‘dificilă’ pe frontul Pokrovsk

Comandatul forţelor ucrainene, Oleksandr Sîrski, a declarat, duminică, că situaţia este “dificilă” în zona principalului atac al Rusiei, care este concentrat în estul Ucrainei, dar a precizat că toate deciziile necesare sunt luate, relatează Reuters.

Sîrski nu a furnizat locaţia exactă a principalei ofensive ruse, dar anterior atât el, cât şi preşedintele Volodimir Zelenski au spus că forţele ruse vizează oraşul Pokrovsk, important din punct de vedere strategic, potrivit stiripesurse.

Citește și: Kievul anunţă că vrea să oblige Moscova, prin ofensiva în Rusia, la negocieri ‘echitabile’

“Situaţia este dificilă în direcţia principalului atac al duşmanului. Dar toate deciziile necesare la toate nivelurile au fost luate fără întârziere”, a declarat Sîrski pe Telegram.

Oleksandr Sîrski a declarat săptămâna trecută că a petrecut mai multe zile pe frontul estic din apropiere de Pokrovsk şi a descris luptele de acolo drept “excepţional de dure”.

Rusia, care a ocupat bucăţi din estul Ucrainei după lansarea invaziei sale în februarie 2022, continuă să avanseze lent în urma unor lupte dure. Avansurile au continuat după ce Ucraina a lansat o ofensivă surpriză în regiunea Kursk pe 6 august, aparent pentru a obţine reorientarea unor resurse ruse şi a întări poziţia Kievului în orice viitoare negocieri.

Citește și: 278 de secții de votare vor fi deschise în străinătate

Tags: PokrovskSîrskiVolodimir Zelenski
Externe