Șeful armatei ucrainene: Tentativa rușilor de a sparge frontul a fost oprită

Publicat:

Șeful armatei ucrainene: Tentativa rușilor de a sparge frontul a fost oprită

Trupele ruse își continuă atacurile în mai multe sectoare, dar încercările de a sparge apărarea Ucrainei au fost oprite, a informat comandantul șef Oleksandr Syrskyi pe 12 mai, notează Kyivindependent.

Situația „se schimbă rapid” în direcțiile Kupiansk, Siversk, Lyman și Pokrovsk pe fondul luptelor în curs, potrivit lui Syrskyi, scrie stiripesurse.ro.


Citește și: Preţurile mondiale la alimente au crescut în aprilie, pentru a doua lună la rând: Scumpiri la carne și cereale

„Inamicul are succes parțial în unele zone, iar în altele, Forțele de Apărare (Ucrainei) îl împing pe inamic și își îmbunătățesc poziția tactică”, a spus generalul.

De asemenea, Rusia își continuă asaltul la est de Chasiv Yar din regiunea Donețk și nu a reușit să-și recapete pozițiile pierdute în apropierea satului Klishchiivka, situat la aproximativ cinci kilometri sud de Bakhmut ocupat de ruși.

Syrskyi a descris situația din Oblast Harkov ca fiind „dificilă” după ce Rusia și-a intensificat operațiunea ofensivă în regiune pe 10 mai. Trupele ucrainene luptă în zonele de graniță și „fac totul pentru a-și menține liniile și pozițiile defensive”, a spus el.

Armata ucraineană a declarat mai devreme că trupele Moscovei au fost reținute în satele de graniță din „zona gri”, în timp ce Rusia a pretins capturarea a cinci așezări din regiunea Harkov: Pletenivka, Ohirtseve, Borysivka, Pylne și Strilecha.

“Unitățile Forțelor de Apărare sunt angajate în bătălii defensive aprige, iar încercările ocupanților ruși de a sparge apărarea noastră au fost oprite. Unitățile noastre de informații, artilerie și sisteme aeriene fără pilot funcționează”, a spus Syrskyi.

„Se iau toate măsurile necesare pentru întărirea apărării și deciziile sunt luate cu promptitudine, inclusiv personalul”.

Citește și: STUDIU/ În Republica Moldova, cel mai mult migrează persoanele de la 25 la 34 de ani. Ce spun experții

În ciuda situației dificile din prima linie, rotația unităților ucrainene pentru a restabili capacitatea de luptă a brigăzilor este în desfășurare, a spus comandantul șef.

Trupele ucrainene s-au angajat în 155 de ciocniri cu armata rusă în ultima zi, a informat Statul Major al Ucrainei.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dodon îl numește pe Usatîi „balabol” și afirmă că este candidatul PAS

Dodon îl numește pe Usatîi „balabol” și afirmă că este candidatul PAS Fostul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, afirmă că Renato Usatîi este de...

Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit la 80 de ani

Liderul vietnamez Nguyen Phu Trong a murit la 80 de ani Liderul vechi al Vietnamului, Nguyen Phu Trong, a murit, vineri, 19 iulie 2024, „după...

Zeci de percheziții într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari

Zeci de percheziții într-un dosar de escrocherie în proporţii deosebit de mari Ofițerii INI, în comun cu cei de urmărire penală ai Inspectoratului de Poliție...

Mai multe localități din Soroca vor beneficia de apă potabilă la robinet

Mai multe localități din Soroca vor beneficia de apă potabilă la robinet Vești bune pentru nordul țării. Recent, fost semnat contractul de finanțare între Agenția...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.