X

Șeful campaniei electorale al lui Donald Trump tună și fulgeră – vrea investigarea scurgerilor de informaţii difuzate de CNN

Purtătorul de cuvânt al lui Paul Manafort, fostul şef de campanie al actualului preşedinte american Donald Trump, i-a cerut marţi inspectorului general al Departamentului de Justiţie al SUA să investigheze scurgerile de informaţii, după ce CNN a dezvăluit că Manafort a fost supravegheat în baza unor ordine secrete ale justiţiei, informează Reuters. 

Jason Maloni, purtătorul de cuvânt al lui Manafort, a anunţat că i-a cerut Departamentului de Justiţie să ‘dea publicitate orice discuţie interceptate care îl implică pe el şi pe orice non-american, astfel ca părţile interesate să poată ajunge la aceeaşi concluzie ca Departamentul de Justiţie: nu există nicio dovadă acolo’.

Supravegherea lui Manafort, personaj-cheie în ancheta Departamentului de Justiţie american privind amestecul Rusiei în campania electorală din SUA, a durat până la începutul lui 2017, ‘incluzând perioada în care se ştia că Paul Manafort discută cu preşedintele Donald Trump’, a relatat CNN.

Manafort a fost supravegheat în cadrul unei anchete a FBI ce a demarat în 2014 cu privire la activitatea unor firme de consultanţă din Washington pentru fostul partid aflat la putere în Ucraina. Supravegherea a fost întreruptă în 2016 şi apoi reluată.

Interceptările serviciilor de securitate au inclus ‘comunicaţii care au creat îngrijorare în rândul investigatorilor, conform cărora Manafort i-ar fi încurajat pe ruşi să ajute la campanie’, a raportat CNN.

Paul Manafort a participat în iunie 2016, alături de fiul şi ginerele lui Trump, Donald Trump Jr. şi Jared Kushner, la o întrevedere cu un avocat rus, în scopul presupus de a aduna informaţii compromiţătoare despre contracandidata democrată Hillary Clinton, a mai dezvăluit CNN.

Tags: CNNDonald TrumpDonald Trump Jr.FBIHillary ClintonJared KushnerPaul Manafortscurgeri de informatii
Categorii: Știrile zilei