Şeful Comunicaţiilor britanice atacă dur Kremlinul

Publicat:

Otrăvirea fostului agent dublu rus Serghei Skripal cu un agent neurotoxic, luna trecută în Marea Britanie, arată cât de nechibzuită poate fi Rusia, a declarat joi şeful Centrului guvernamental de comunicaţii britanic (GCHQ), Jeremy Fleming, într-un atac virulent la adresa Kremlinului, transmite Reuters, potrivit agerpres.

În cadrul conferinţei CYBERUK 2018 de la Manchester, unde a rostit primul său discurs public de la preluarea conducerii GCHQ, anul trecut, Fleming a estimat că otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale Iulia, la 4 martie în oraşul Salisbury din sud-vestul Angliei, a fost ‘deosebit de şocantă’.


Citeşte şi: Polonia şi Israelul organizează ceremonii pentru a marca Ziua de Comemorare a Holocaustului

El a acuzat Rusia că ‘nu joacă după aceleaşi reguli’ şi că estompează intenţionat graniţa dintre infracţiuni şi activităţi de stat.

Londra a acuzat Rusia pentru otrăvirea lui Serghei Skripal şi a fiicei sale, deşi Moscova a negat orice implicare a sa. Acesta incident a provocat unul dintre cele mai mari scandaluri diplomatice între Occident şi Rusia după încheierea Războiului Rece.

”Aţi auzit deja asta, dar eu o voi repeta: atacul asupra lui Serghei şi Iuliei Skripal a fost primul în care un agent neurotoxic este folosit în Europa după Al Doilea Război Mondial”, a spus Fleming în timpul conferinţei.

”Acest lucru arată cât de nechibzuită poate fi Rusia, cât de puţin îi pasă Kremlinului de ordinea bazată pe reguli internaţionale şi cât de confortabil este pentru ei (Rusia, n.r.) să expună riscului vieţile unor oameni obişnuiţi”, a adăugat directorul GCHQ.

Citeşte şi: Trump revine cu un mesaj ‘ameţitor’ pe Twitter: ‘N-am spus niciodată când va avea loc un atac asupra Siriei’

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.