Şeful diplomaţiei chineze face o vizită în India

Publicat:

Ministrul de externe chinez Wang Yi s-a aflat vineri în India în prima vizită a unui înalt oficial de la Beijing după confruntările violente produse în 2020 între trupe indiene şi chineze de-a lungul frontierei, ce au condus la o criză între cei doi vecini, transmite dpa, potrivit agerpres.

Wang, sosit joi seara într-o vizită neanunţată, a avut discuţii cu omologul său indian Subrahmanyam Jaishankar, au indicat responsabili ai Ministerului de Externe de la New Delhi.


Citeşte şi: E-mailul BOMBĂ care dezvăluie cum Hunter Biden l-a prezentat pe omul de afaceri ucrainean tatălui său, pe vremea aceea vicepreședintele SUA – Black News

Potrivit presei, Wang s-a întâlnit anterior cu consilierul pentru securitate naţională Ajit Doval, iar scopul vizitei a fost reluarea contactelor după un impas prelungit.

Rezolvarea tensiunilor de la graniţa comună a fost tema dominantă a discuţiilor dintre Doval şi Wang, reprezentanţi speciali ai guvernelor lor pentru problemele de frontieră.

Relaţiile bilaterale s-au tensionat în contextul ciocnirilor militare produse în iunie 2020 de-a lungul aşa-numitei Linii de control actual (LAC), o graniţă neoficială şi disputată din regiunea muntoasă himalayană Ladakh.

În cea mai gravă confruntare din ultimii 45 de ani, India a pierdut 20 de soldaţi, iar China patru, conform bilanţurilor oficiale. Până acum au avut loc 15 runde de discuţii la nivel militar.

Înaintea vizitei lui Wang, India a reacţionat tăios la ‘referirea neavenită’ a acestuia la Kashmir cu prilejul unui discurs rostit în Pakistan.

Citeşte şi: Trump a dat-o în judecată pe Hillary Clinton din cauza acuzațiilor de complicitate cu Rusia – Black News

India şi Pakistan administrează părţi din această regiune majoritar musulmană şi ambele o revendică în integralitate, însă Beijingul a sprijinit în general Islamabadul, aliatul său apropiat.

Şeful diplomaţiei chineze urma de asemenea să-l invite pe prim-ministrul indian Narendra Modi la o reuniune a BRICS (Brazilia, Rusia, India, China, Africa de Sud) ce va fi găzduită de Beijing în cursul acestui an, a transmis agenţia PTI.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; a fost detectată gripă aviară

Zeci de tigri şi lei în captivitate au murit în Vietnam; animalele erau pozitive la gripă aviară Zeci de tigri şi lei în captivitate au...

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru)

Singurătatea şi dependenţa de internet, printre principalele probleme din domeniul sănătăţii mintale (psihiatru) ''Singurătatea şi dependenţa de internet se vor numără printre principalele probleme de...

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii

Pandemia Covid-19 a scăzut temperatura nocturnă a Lunii Temperatura nocturnă a Lunii a scăzut semnificativ în timpul perioadei de izolare globală din primăvara anului 2020,...

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate

Instanța a decis: rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate Rămășițele lui Diego Maradona pot fi mutate. Decizia aparține unui tribunal din Argentina. Copiii celebrului...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.