X

Şeful diplomaţiei de la Kiev, despre anunţul lui Putin privind arsenalul nuclear: O încercare de a creşte mizele; nu ne va îngenunchea

Şeful diplomaţiei de la Kiev, Dmitro Kuleba, afirmă că, în cazul în care va fi pus în practică anunţul preşedintelui rus Vladimir Putin privind plasarea în stare de alerta a “forţei de descurajare”, care are o componentă nucleară, atunci ar fi “o catastrofă pentru lumea întreagă”, dar nu va distruge poporul ucrainean, potrivit agerpres

“Acest ordin al preşedintelui Putin a venit la scurt timp după ce a fost făcut anunţul că delegaţiile (ucraineană şi rusă – n.r.) sunt pregătite să se întâlnească. Vedem acest anunţ, în această cronologie, ca o încercare de a creşte mizele şi de a pune presiune în plus pe delegaţia ucraineană. Dar nu vom ceda la această presiune. Vom avea o abordare foarte simplă la aceste discuţii, cum am mai spus: mergem acolo să auzim ce are de spus Rusia şi le vom spune ce credem noi despre situaţie”, a arătat Kuleba, într-o conferinţă de presă, online, pentru jurnaliştii străini.

Citește și: Numeroase bănci ruseşti, excluse din sistemul de plăţi SWIFT

Ministrul ucrainean de externe a subliniat intenţia ţării sale de a opri conflictul militar.

“Suntem pregătiţi să discutăm despre cum să oprim războiul şi să nu mai fie ocupate teritoriile noastre. Dacă Rusia, dacă ordinul preşedintelui Putin de a pune în alertă armele sale nucleare este o ameninţare directă, că acesta va folosi respectivele arme nucleare împotriva Ucrainei, atunci am un mesaj foarte simplu: va fi o catastrofă pentru lumea întreagă, dar nu ne va îngenunchea”, a conchis şeful diplomaţiei de la Kiev.

Citește și : Anonymous: Domnule Putin, te vei confrunta cu atacuri cibernetice fără precedent din toate colţurile lumii

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică plasarea în stare de alertă a ‘forţei de descurajare’ a armatei ruse, care poate cuprinde o componentă nucleară, în a patra zi a invaziei Rusiei în Ucraina.

“Responsabili de cel mai înalt grad din principalele ţări ale NATO îşi permit declaraţii agresive împotriva ţării noastre, de aceea îi ordon ministrului Apărării şi şefului Statului Major General să pună forţele de descurajare ale armatei ruse într-un regim de serviciu special”, a declarat Putin, citat de TASS.

Tags: Dmitro KulebakievonlinerusiaVladimir Putin
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina