Şeful diplomaţiei franceze îl face PRAF pe Putin: ‘Se află într-o stare de negare!’

Publicat:

Preşedintele rus Vladimir Putin este “în negare” şi într-o “justificare complet revizionistă” a războiului din Ucraina, a apreciat luni şeful diplomaţiei franceze, Jean-Yves Le Drian, la postul BFMTV, notează AFP, potrivit agerpres.

Într-un discurs pentru a sărbători aniversarea victoriei din 1945 asupra Germaniei naziste, preşedintele rus a afirmat luni că armata sa luptă în Ucraina pentru a-şi apăra “patria” în faţa unei “ameninţări inacceptabile”.


Citește și : Sebastian Kurz EXCLUDE revenirea în viaţa politică

“Este un fel de închidere a lui Putin în război”, a estimat ministrul francez de externe. Preşedintele rus “este în negare. Este în justificarea complet revizionistă a motivelor războiului. Are un discurs de negare şi de inversare a responsabilităţilor”, a insistat el.

“Nu este nimic nou” după discursul preşedintelui rus în cursul paradei militare din Piaţa Roşie din Moscova, a spus Jean-Yves Le Drian.

“Agresiunea rusă continuă, războiul continuă, obiectivele războiului sunt aceleaşi, fie că este vorba de neutralizarea Ucrainei, demilitarizarea ei, denazificarea ei, recuperarea teritoriilor… Asta nu s-a schimbat”, a declarat ministrul francez.

Citește și : Charles Michel, OBLIGAT să se pună la adăpost din cauza unor tiruri cu rachetă la Odesa

Şeful diplomaţiei de la Paris a subliniat “eroarea globală de apreciere” a preşedintelui rus asupra situaţiei din Ucraina, estimând că Putin a făcut “patru erori strategice”, subestimând rezistenţa ucraineană, răspunsul european, solidaritatea din cadrul Alianţei Atlantice şi “supraestimându-şi” armata.

Aceste elemente “au ca rezultat lansarea unui război care va fi lung, dificil”, a declarat Jean-Yves Le Drian. “Ar putea însemna un război de câţiva ani”, a adăugat el, citat de AFP.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post)

Ucraina are nevoie de mai mult ajutor pentru a câștiga războiul, nu doar de cuvinte de sprijin din partea Occidentului (Washington Post) Săptămâna viitoare, la...

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei

Drone ucrainene au incendiat două depozite de combustibil din sudul Rusiei Drone ucrainene au atacat şi au incendiat două depozite de combustibil în noaptea de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.