X

Şeful diplomaţiei germane se va deplasa joi în Rusia; conflictele internaţionale se vor afla în centrul discuţiilor

Şeful diplomaţiei germane Heiko Maas are prevăzută pentru joi o vizită oficială în Rusia, unde se va întâlni cu omologul său rus Serghei Lavrov, la două luni de la preluarea mandatului de ministru de externe al Germaniei, informează marţi dpa, potrivit agerpres.

Conflictele internaţionale se vor afla în centrul discuţiilor, cu accent pe războiul din Siria şi conflictul din estul Ucrainei, a precizat Ministerul german de Externe.

Citește și : Vladimir Putin: Rusia respectă suveranitatea fostelor republici sovietice, dar îşi va apăra interesele și nu va „arunca cu bani”

Relaţiile ruso-germane şi programul nuclear iranian vor fi de asemenea discutate, a adăugat ministerul într-un comunicat.

Dialogul politic dintre Germania şi Rusia a înregistrat un regres, potrivit Ministerului de Externe rus, care consideră totuşi “pozitiv faptul că noua coaliţie aflată la guvernare în Germania demonstrează interes pentru un dialog substanţial şi deschis”.

Germania doreşte să joace un rol în eforturile diplomatice în direcţia Rusiei, după ce SUA, Marea Britanie şi Franţa au lansat atacuri împotriva forţelor militare ale regimului sirian, în urma acuzaţiilor privind utilizarea de arme chimice împotriva civililor în Douma, la 7 aprilie.

Siria şi Rusia au negat de mai multe ori că un astfel de atac a avut loc.

Franţa vrea să aducă Rusia la masa negocierilor cu puterile occidentale şi principalii actori din regiune implicaţi în conflictul din Siria.

Ministrul german al economiei, Peter Altmaier, are de asemenea programată o vizită oficială în Federaţia Rusă, în perioada 13-14 mai, pentru a cizela relaţiile economice bilaterale.

Se estimează că vizita lui Altmaier are menirea să pregătească şi o viitoare întâlnire între cancelarul federal german Angela Merkel şi preşedintele rus Vladimir Putin, la 18 mai. Cea mai recentă vizită a Angelei Merkel în Rusia a avut loc în 2017.

Citește și : Trump și Macron au avut o convorbire telefonică despre ‘probleme legate de pacea şi stabilitatea în Orientul Mijlociu’

Tags: germaniaHeiko MaasrusiaSerghei LavrovsiriaSUA
Categorii: Diaspora