Șeful diplomației iraniene se va întâlni în marja summitului G7 cu omologul francez, dar nu cu americanii (Elysee)

Publicat:

Şeful diplomaţiei iraniene Mohammad Javad Zarif a sosit duminică după-amiaza la Biarritz pentru a discuta asupra dosarului nuclear iranian cu omologul său francez Jean-Yves Le Drian, în marja summitului G7, a anunţat Palatul Elysee, potrivit AFP, scrie agerpres.

“Nu este prevăzută nicio întrevedere (a lui Zarif) cu americanii” prezenţi la acest summit G7 desfăşurat în sud-vestul Franţei, printre care şi preşedintele Donald Trump, a precizat Preşedinţia franceză, subliniind că această vizită a avut loc la iniţiativa Parisului şi nu a G7.


Citește și : Incendii de proporții în Bolivia – Aproape un milion de hectare au fost pârjolite de flăcări

Ministrul afacerilor externe al Iranului, Mohammad Javad Zarif, a sosit duminică într-o vizită-surpriză la summitul G7 de la Biarritz, în sud-vestul Franţei.

Înainte de aceasta AFP informa, citând site-ul de monitorizare a traficului aerian Flightradar24, că un avion oficial iranian a aterizat duminică la orele 14:13 (12:13 GMT) pe aeroportul din Biarritz, oraş care găzduieşte summitul G7, în cadrul căruia problema nucleară iraniană este intens dezbătută. Potrivit istoricului aparatului, furnizat de site, acest avion s-a deplasat în ultimele zile în capitalele europene vizitate de ministrul de externe iranian Mohammad Javad Zarif.

Citește și : Noi proteste violente la Hong Kong – VIDEO

Dosarul exploziv asupra programului nuclear iranian constituie unul dintre principalele puncte de pe agenda summitului G7, ce reuneşte mai mulţi actori ai acestei crize: ţările europene şi Japonia, semnatare ale acordului din 2015, ca şi SUA, care a denunţat acest acord şi a impus sancţiuni economice împotriva Iranului, provocând o escaladare a tensiunilor în această regiune extrem de sensibilă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu

Schimbările climatice prelungesc durata zilelor, potrivit unui studiu Schimbările climatice, care provoacă topirea gheţarilor de la poli, încetinesc foarte uşor rotaţia Terrei, ceea ce creşte...

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Ce-i de făcut, America? (editorial)

Ce-i de făcut, America? Cu toții am fost afectați de politica toxică - indiferent de ce convingeri avem. Din fericire presa ne spune că Donald Trump...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.