X

Șeful diplomației mexicane se va deplasa în Rusia şi China pentru a asigura aprovizionarea ţării sale cu vaccinuri

Ministrul afacerilor externe al Mexicului, Marcelo Ebrard, a declarat marţi că plănuieşte să întreprindă vizite în Rusia şi China, în cadrul eforturilor guvernului de a se asigura că acordurile sale pentru aprovizionarea cu vaccinuri anti-COVID-19 vor fi onorate, informează Reuters, potrivit agerpres.

Ebrard a anunţat aceste vizite în timpul unei conferinţe de presă periodice a guvernului, alături de preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador. Ministrul a mai spus că datele exacte când vor avea loc aceste vizite urmează să fie precizate, dar că intenţionează să le facă “foarte curând”.

Citește și : Noua preşedintă a Tanzaniei SCHIMBĂ politica negaționistă față de COVID-19

În cadrul aceleiaşi conferinţe de presă, preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador a declarat că aşteaptă să fie vaccinat împotriva COVID-19 în următoarele 15-20 de zile.

Cu o zi înainte, Obrador a afirmat că nu se va vaccina prea curând împotriva COVID-19, deşi unii medici i-au recomandat acest lucru, deoarece are suficienţi anticorpi după ce a suferit de această boală în ultima săptămână din ianaurie şi începutul lui februarie.

Citește și : Susţinătorii lui Navalnîi au fost ARESTAȚI în fața penitenciarului unde acesta este deținut – VIDEO

Luni, autorităţile sanitare mexicane au raportat în 204.399 de decese de COVID-19 şi 2.251.705 de cazuri confirmate.

Până la această dată au fost administrate populaţiei mexicane 9.287.403 doze de vaccin anti-COVID-19, dintre care 213.267 în ultimele 24 de ore.

Tags: Andres Manuel Lopez ObradorChinacovid-19Marcelo Ebrardmexicrusia
Categorii: Știrile zilei