X

Şeful diplomaţiei nord-coreene a fost înlocuit (presă)

Ministrul de externe nord-coreean Ri Yong Ho a fost înlocuit, a relatat sâmbătă NK News, cu sediul la Seul, informează Reuters, scrie agerpres.

Înlocuitorul lui Ri nu a fost identificat, însă Phenianul ar urma să anunţe numele succesorului joia viitoare, potrivit NK News, care citează surse neidentificate.

Citește și : Trump îi cere liderului suprem iranian ‘să fie atent la cuvintele sale’

Ministerul Unificării din Coreea de Sud, care este însărcinat cu afacerile nord-coreene, a declarat că orice schimbare în statutul lui Ri ar trebui evaluată cu prudenţă.

Născut în 1956, Ri este fiul lui Ri Myong Je, fost director adjunct al Organizaţiei şi Departamentului de Orientare (OGD), organism tenebros din cadrul Partidului Muncitoresc, de guvernare, care supervizează numirile în poziţii manageriale de stat, potrivit Ministerului Unificării sud-coreean. Tatăl lui Ri a fost şi editor la Korean Central News Agency (KCNA), agenţia de presă de stat nord-coreeană care difuzează declaraţiile de presă propagandistice ale Phenianului.

Vorbitor fluent de limbă engleză, Ri, care a studiat la prestigioasa Universitate de Limbi Străine din Phenian, a deţinut ani la rând mai multe poziţii de nivel înalt care implicau relaţionarea cu Occidentul.

Citește și : Zeci de militari sirieni şi insurgenţi, ucişi în confruntări produse în Siria

Din 2003 şi până în 2007, Ri a fost ambasadorul Coreei de Nord la Londra şi adjunct al ministrului de externe, reprezentând Coreea de Nord la negocierile privind programul nuclear nord-coreean.

Ri nu a participat la Adunarea Generală a ONU din septembrie 2019, în contextul în care el participase trei ani consecutiv, între 2016 şi 2018, la acest eveniment care se desfăşoară anual la sediul Naţiunilor Unite din New York.

Tags: PhenianRi Myong JeRi Yong-Hoseul
Categorii: Știrile zilei