X

Şeful diplomaţiei ruse a fost primit de Kim Jong Un la Phenian – VIDEO

Şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov a fost primit joi, pentru prima dată, de liderul nord-coreean Kim Jong Un, în cadrul vizitei sale oficiale la Phenian, a anunţat Ministerul de Externe al Federaţiei Ruse, informează TASS şi AFP, potrivit agerpres.

“Kim Jong Un l-a primit pe Serghei Lavrov la Phenian”, a anunţat ministerul pe contul său de Twitter, însoţind mesajul cu fotografii care îi arată pe cei doi dând mâna.


Citeşte şi: Atac cu cuţitul într-o gară din Germania. Agresorul a fost ucis – VIDEO

Şeful diplomaţiei ruse l-a invitat pe Kim Jong Un să întreprindă o vizită în Rusia. “Veniţi în Rusia, vom fi bucuroşi să vă primim”, i-a spus Lavrov liderului nord-coreean, potrivit unui comunicat al ministerului.

Serghei Lavrov s-a deplasat la Phenian la invitaţia omologului său nord-coreean Ri Yong Ho, care a întreprins o vizită în Rusia în luna aprilie.

“Am evocat în detaliu situaţia internaţională şi în special problemele ce trebuie rezolvate pentru a ajunge la o denuclearizare a peninsulei coreene, prin crearea unui sistem stabil pentru pace şi securitate”, a declarat Lavrov, citat în comunicatul ministerului rus după întrevederea sa cu Ri Yong Ho.

Vezi şi: SUA. Au apărut primele imagini luate din telefonul atacatorului din Parkland – VIDEO

“Confirmăm ataşamentul nostru pentru cooperarea cel mai strâns posibilă cu Coreea de Nord, în numele reglementării tuturor sarcinilor bilaterale şi internaţionale”, a adăugat Lavrov, potrivit comunicatului.

Vizita lui Serghei Lavrov intervine în plină efervescenţă diplomatică prilejuită de apropierea summitului din 12 iunie dintre preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, summit ce pare repus pe şine după ce fusese anulat săptămâna trecută de Trump.

Ultima vizită a unor oficiali ruşi în Coreea de Nord datează din martie, atunci când ministrul rus însărcinat cu dezvoltarea Extremului Orient, Aleksandr Galuşka, s-a deplasat la Phenian pentru a evoca relaţiile economice bilaterale. 

Tags: Coreea de NordKim Jong UnPhenianrusiaSerghei Lavrov
Categorii: Știrile zilei