X

Șeful diplomației siriene: Revenirea Siriei în Liga Arabă va fi ‘aproape imposibilă înainte de a corecta relaţiile bilaterale’

Revenirea Siriei în Liga Arabă va fi “aproape imposibilă înainte de a corecta relaţiile bilaterale”, a spus ministrul sirian de Externe în comentarii despre posibilitatea pregătirii pentru Liga Arabă, informează luni Reuters, potrivit agerpres

Faisal Mekdad a declarat pentru Algeria International TV că vizitele recente în ţările arabe urmăresc să deschidă o nouă pagină.

Citește și : G7 a convenit să ceară reducerea consumului de gaze şi creşterea energiei electrice

Siria a fost suspendată din Liga Arabă în 2011 în semn de protest faţă de modul în care guvernul preşedintelui Bashar al-Assad a tratat demonstranţii.

Duminică, Ministerul tunisian de Externe a anunţat pe contul său oficial de Facebook că ministrul sirian de Externe Faisal Mekdad va sosi luni în Tunisia într-o vizită oficială la invitaţia omologului său tunisian.

Vizita lui Mekdad întăreşte deschiderea Damascului către lumea arabă, după ce a fost izolată timp de mai bine de un deceniu, şi are loc după vizita întreprinsă sâmbătă în Algeria.

Citește și : Polonia interzice importurile de cereale şi alte produse alimentare din Ucraina

Tags: algeriabashar al assadFaisal MekdadLiga ArabăTunisia
Categorii: Sinteze