Șeful diplomației turce: Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine teroriști

Publicat:

Ministrul de externe al Turciei a spus că Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine teroriști și să ridice interdicțiile de export impuse Turciei, în contextul în care doresc să devină membre NATO, relatează Reuters , informează mediafax.

Ministrul de externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, a declarat duminică la Berlin că Suedia și Finlanda trebuie să înceteze să mai sprijine teroriști, să ofere garanții clare de securitate și să ridice interdicțiile de export impuse Turciei.


Citește și : G7 examinează alternative la transportul de cereale ucrainene pe cale navală, pentru a sparge o blocadă rusă (Baerbock)

Mevlut Cavusoglu a mai spus că Turcia nu amenință pe nimeni și nici nu caută să obțină avantaje, ci vorbește în special despre sprijinul Suediei pentru grupul militant kurd PKK. Ankara consideră PKK drept o organizație teroristă.

Finlanda a confirmat că va solicita aderarea la NATO și se așteaptă ca Suedia să îi urmeze exemplul, ca răspuns la invazia Rusiei din Ucraina.

Cu toate acestea, preocupările Turciei ar putea constitui un obstacol, deoarece orice decizie privind extinderea NATO necesită aprobarea unanimă a tuturor celor 30 de state membre, notează Reuters.

Citește și : Miniştrii agriculturii din G7 critică decizia Indiei de a interzice exporturile de grâu

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.