X

Șeful diplomației ungare: ‘Presiunea puternică’ exercitată de Comisia Europeană sporeşte riscurile migraţiei

Riscurile implicate de migraţie sunt agravate de ”presiunea puternică” exercitată de Comisia Europeană ”pentru a promova procesul migraţiei”, a declarat ministrul de externe ungar Peter Szijjarto, după reuniunea Consiliului Afaceri Externe al UE, desfăşurată luni la Luxemburg, transmite MTI, potrivit agerpres.

”O situaţie incertă în Afganistan şi evenimentele din Libia implică un risc grav pentru Europa în termeni de presiune a migraţiei asupra continentului”, a spus Szijjarto.

Citește și : Pierre Moscovici este de părere că Marea Britanie nu va părăsi UE fără un acord pe 12 aprilie

Potrivit acestuia, comisarul european pentru migraţie, afaceri interne şi cetăţenie, Dimitris Avramopoulos, vizează ”legalizarea migraţiei mai degrabă decât stoparea ei”.

Şeful diplomaţiei ungare a subliniat că măsurile luate de comisarul european Avramopoulos sunt îndreptate exclusiv spre aducerea cât mai multor migranţi în Europa.

Circa 70.000 de migranţi se află în prezent în Grecia, ţară care anul acesta a trecut din nou în faţa Spaniei la numărul de sosiri clandestine ale migranţilor în UE. Conform Frontex, în primele două luni ale anului au intrat în Grecia circa 5.500 de migranţi, cu o treime mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Citește și : Federica Mogherini face apel la încheierea unui armistițiu umanitar în Libia

Tags: Afganistancomisia europeanaeuropalibiaLuxemburgPéter SzijjartoUE
Categorii: Diaspora