X

Șeful diplomaţiei venezuelene: Suntem pregătiți pentru orice scenariu. Prima soluție este diplomația, dialogul, pacea

Ministrul venezuelean de Externe, Jorge Arreaza, a declarat luni, la Moscova, că autoritățile de la Caracas sunt pregătite să răspundă oricărui atac pe care Statele Unite l-ar putea lansa împotriva Venezuelei, potrivit Al Jazeera, scrie mediafax.

„Suntem pregătiți pentru orice scenariu. Prima soluție este diplomația, dialogul, pacea”, a declarat Arreaza după o întâlnire cu omologul său rus, Serghei Lavrov. El a adăugat că dacă Washingtonul „optează pentru calea militară, avem forțe armate, un popor, o Gardă Națională care vor fi capabile nu doar să reziste și să lupte, ci să și câștige”.

Citește și : Partidul lui Marine Le Pen conduce în preferințele alegătorilor pentru europarlamentare (sondaj)

Declarațiile ministrului vin la o săptămână după o încercare eșuată a liderului opoziției, Juan Guaido, de a obține sprijinul Armatei în încercarea de a-l îndepărta de la putere pe președintele Nicolas Maduro. Ministrul Apărării a declarat atunci că Guaido a plănuit o lovitură de stat.

Secretarul american de stat, Mike Pompeo, a declarat recent că „o acțiune militară americană este posibilă” în Venezuela. „Dacă acest lucru este necesar, atunci Statele Unite îl vor face”, a spus Pompeo, referindu-se la o posibilă intervenție militară. „Am prefera o tranziție pașnică în Venezuela, ca președintele Maduro să demisioneze și să se organizeze noi alegeri”, a mai adăugat el. Secretarul de stat a explicat, însă, că o eventuală decizie de a interveni militar în Venezuela îi aparține exclusiv președintelui Donald Trump.

Citește și : Macron: Franța pledează pentru rămânerea Rusiei în Consiliul Europei

Tags: Jorge ArreazaJuan GuaidomoscovaNicolas MaduroSerghei LavrovStatele UniteVenezuelawashington
Categorii: Știrile zilei