Şeful diplomaţiei vietnameze a început o vizită în Coreea de Nord, înaintea unei noi întrevederi Kim-Trump

Publicat:

Şeful diplomaţiei vietnameze Pham Binh Minh a început marţi o vizită oficială în Coreea de Nord, înaintea unei noi întrevederi între preşedintele american Donald Trump şi liderul nord-coreean Kim Jong Un, prevăzută pentru sfârşitul lunii la Hanoi, informează AFP, potrivit Agerpres.

Preşedintele american a anunţat săptămâna trecută, pe contul său de Twitter, că în perioada 27-28 februarie capitala vietnameză va găzdui cel de-al doilea summit între cei doi lideri de stat, care ar urma să discute despre denuclearizarea Coreei de Nord. Însă Phenianul nu a confirmat oficial această întrevedere.


Citește și : Noul şef al Pentagonului a efectuat o vizită în Irak

“O delegaţie a Ministerului vietnamez al Afacerilor Externe, condus de Pham Binh Minh, vicepremier al Republicii Socialiste Vietnam, a sosit aici (în Coreea de Nord) marţi”, a anunţat, fără a da alte detalii, agenţia de presă oficială nord-coreeană KCNA, recepţionată la Seul.

Această vizită ar urma să dureze până joi, a declarat luni ministrul vietnamez, precizând că el a fost invitat de omologul său nord-coreean Ri Yong Ho.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului vietnamez al Afacerilor Externe, Le Thi Thu Hang, a declarat săptămâna trecută că ţara sa este “dispusă să contribuie (…) la reuşita summitului SUA-Coreea de Nord”.

În timpul primei lor întrevederi, în iunie 2018 la Singapore, Kim şi Trump au semnat o declaraţie vagă în favoarea “denuclearizării peninsulei coreene”, fără a evoca o dată precisă. Niciun progres nu a fost realizat de atunci, cele două părţi au dispute în ceea ce priveşte sensul exact al acestui angajament.

Citește și : Stoltenberg: NATO pregăteşte măsuri defensive în contextul anulării Tratatului INF

Vietnamul a organizat în 2017 summitul pentru Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC) şi Forumul Economic Mondial anul următor, întărindu-şi astfel influenţa diplomatică.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Ucraina afirmă că a lovit încă un pod în regiunea rusă Kursk

Ucraina afirmă că a lovit încă un pod în regiunea rusă Kursk Forţele ucrainene au lovit încă un pod în regiunea rusă Kursk, frontalieră cu...

Lista târgurilor și iarmaroacelor organizate în Chișinău

Lista târgurilor și iarmaroacelor organizate în Chișinău Astăzi, în sectoarele Chișinăului sunt desfășurate iarmaroace și târguri cu produse și mărfuri autohtone, cu scopul de a...

MAE a emis o alertă de călătorie în Turcia. Incendiile de vegetație se extind în vestul țării

MAE a emis o alertă de călătorie în Turcia. Incendiile de vegetație se extind în vestul țării Ministerul Afacerilor Externe a emis o alertă de...

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, în premieră, la Chișinău

Olimpiada Europeană de Informatică pentru Juniori, în premieră, la Chișinău Elevi din 26 de state s-au reunit la Chișinău pentru a participa la Olimpiada Europeană...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.