X

Şeful Direcţiei Juridice a Parlamentului de la Chişinău, Ion Creangă, rămâne în arest pentru 30 de zile

Şeful Direcţiei Juridice a Parlamentului de la Chişinău, Ion Creangă, rămâne în arest pentru 30 de zile

Şeful Direcţiei Juridice a Parlamentului de la Chişinău, Ion Creangă, bănuit de trădare de patrie, rămâne în arest pentru 30 de zile. Avocatii lui au cerut eliberarea dar judecătorii s-au opus. La sedinta de judecată, Ion Creangă a participat prin teleconferinţă.

VITALIE CHIŞCA, procurorul de caz: La moment suntem încă în proces de analiză. În prezent, pot să vă comunic doar că au fost audiate două persoane în calitate de martor, dintre care este un angajat al secretariatului Parlamentului. La moment facem şi alte evaluară şi învestigaţii în vederea stabilirii întregului cerc de persoane, inclusiv din cadrul secretariatului Parlamentului care ar putea fi atraşi şi audiaţi în calitate de martori, potrivit tvrmoldova.md.

Citește și: VIDEO Momentul când șeful regiunii Kursk i-a spus lui Putin că Rusia a pierdut controlul asupra a 28 de așezări din regiune, iar președintele Rusiei l-a întrerupt

Potrivit procurorilor, Ion Creangă ar fi transmis informaţii secrete despre Parliament şi alte instituţii importante din stat. El ar fi avut contract cu un diplomat pentru obţinerea şi transmiterea informaţiilor confidenţiale și ar fi primit între 500 şi 2000 de dolari.

Reamintim că, şeful Direcţiei Juridice a Parlamentului de la Chişinău, Ion Creangă, şi un angajat al Poliţiei de Frontieră au fost reținuți pe 31 iulie pentru că ar fi furnizat informații secrete unui angajatal Ambasadei Rusiei de la Chișinău. Informatiile puteau fi folosite în dauna intereselor țării. Creangă a fost suspendat din funcţie pe perioada cercetărilor. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 20 de ani de închisoare.

Citește și: Alertă de călătorie în Grecia. Recomandările MAE

Tags: arestchisinauIon Creangapatrie
Justiţie