Şeful Disney le-a cerut angajaţilor să revină în birouri

Publicat:

Bob Iger, CEO-ul grupului Disney, le-a cerut angajaţilor aflaţi în prezent în regim de telemuncă să revină în birouri patru zile pe săptămână începând din luna martie, informează marţi BBC, potrivit agerpres.

Bob Iger a spus că angajaţii grupului Disney care lucrează în aşa-zisul format “hibrid” vor trebui să trateze “perioada de luni până joi ca pe nişte zile de lucru cu prezenţă fizică”.


Citeşte şi: Sârbii bosniaci sunt gata să îşi apere libertatea, afirmă liderul lor, Milorad Dodik – Black News

El a subliniat totodată opinia sa conform căreia colaborarea faţă în faţă reprezintă cheia “unui business creativ, precum al nostru”.

Anunţul de luni seară a fost făcut la doar două luni după revenirea neaşteptată a lui Bob Iger în funcţia de CEO al grupului Disney.

“Nimic nu poate înlocui abilitatea de a se conecta, de a observa şi de a crea alături de colegii tăi, care se bazează pe faptul de a fi fizic împreună, nici oportunitatea de a creşte profesional prin învăţarea de la lideri şi de la mentori”, a afirmat Bob Iger într-un e-mail expediat angajaţilor grupului, consultat de jurnaliştii de la BBC.

“Este credinţa mea sinceră că lucrând mai mult timp împreună în format fizic va aduce beneficii pentru creativitatea şi cultura companiei, precum şi pentru carierele angajaţilor noştri”, a adăugat CEO-ul Disney.

Revenirea în birouri

La fel ca multe alte companii mari, Disney le-a permis angajaţilor săi să lucreze de acasă în timpul pandemiei, pentru a încetini răspândirea virusului care provoacă maladia COVID-19.

De asemenea, tot ca alte firme mari, Disney a demarat de acum procesul prin care îşi readuce angajaţii în birouri.

Citeşte şi: UE are nevoie de noi modalităţi pentru a sprijini firmele în tranziţia energetică – Black News

În ultimele luni, companii precum Snap, Tesla şi Uber au anunţat schimbări similare în politicile lor de muncă.

Din septembrie 2022, angajaţii gigantului tehnologic Apple au fost chemaţi să lucreze în birourile companiei timp de trei zile pe săptămână.

În noiembrie 2022, miliardarul Elon Musk le-a ordonat angajaţilor reţelei de socializare Twitter să lucreze în birouri timp de 40 de ore pe săptămână, punând capăt permanent politicii precedente “work from anywhere” (“lucraţi de oriunde”).

Decizia anunţată de Elon Musk, care a cumpărat Twitter cu 44 de miliarde de dolari, i-ar fi determinat pe un număr mare de angajaţi să demisioneze, după ce magnatul de origine sud-africană le-ar fi cerut să accepte “un program cu multe ore de lucru şi de mare intensitate” sau să plece din companie.

Revenirea lui Bob Iger

Bob Iger a fost readus în funcţia de CEO de consiliul de administraţie pentru a conduce grupul Disney într-o perioadă dificilă, după ce acţiunile companiei au scăzut, iar platforma de streaming Disney+ continuă să funcţioneze cu pierderi financiare.

Întoarcerea lui s-a produs la mai puţin de un an după ce Iger s-a retras de la conducerea companiei. Bob Iger a condus grupul Disney timp de 15 ani.

El a fost înlocuit cu Bob Chapek, care a preluat funcţia de CEO în februarie 2020.

În mandatul lui Bob Chapek s-a produs închiderea parcurilor tematice Disney din cauza restricţiilor impuse în timpul pandemiei de COVID-19.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond

Iurie Filip contestă decizia instanței de fond Fostul vicepreședinte al Comisiei Naționale a Pieței Financiare (CNSP), Iurie Filip, demis în 2021 împreună cu toți conducătorii...

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK

Partidul Laburist, favorit în alegerile parlamentare ce au loc joi în UK Aproximativ 46 de milioane de britanici sunt aşteptaţi joi la secţiile de votare...

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul

Rusia este dispusă să exporte în continuare gaze spre Europa. Kievul vrea să-i închidă robinetul Rusia este gata să continue să livreze gaze Europei şi...

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri

„Șansa” lui Șor nu va putea participa la alegeri Activitatea partidului politic „Șansă” ar putea fi temporar stopată, iar formațiunea nu va putea participa la...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.