Șeful FED: Criza provocată de pandemie este diferită de Marea Depresiune

Publicat:

Criza economică provocată de pandemie prezintă “diferenţe fundamentale” faţă de Marea Depresiune, iar creşterea ar trebui să se reia mai rapid în ciuda şomajului foarte ridicat şi a unei recesiuni profunde, a declarat duminică şeful Băncii centrale americane Jerome Powell, citat de France Presse, potrivit agerpres.

“Nu cred deloc că acesta să fie un rezultat probabil”, a spus Powell într-un interviu la CBS în legătură cu o Mare Depresiune ca cea din anii 1930, citând o economie înfloritoare înainte de pandemie, bănci solide şi un răspuns adecvat din partea autorităţilor.


Citește și: Un avion de acrobație aeriană S-A PRĂBUȘIT în Canada! Unul dintre piloți a murit!

Cu toate acestea, el consideră că este probabil un vârf al ratei şomajului la 20 sau 25% şi că scăderea PIB-ului în trimestrul doi în Statele Unite va fi “uşor la 20-30%”.

Însă, dincolo de indicatorii economici pe care Banca centrală îi întocmeşte şi încearcă să-i anticipeze, Powell a subliniat că trebuie mai ales controlată pandemia, în absenţa unui vaccin sau tratament dovedit terapeutic.

Dezbaterea face ravagii în Statele Unite între susţinătorii unei redeschideri rapide a economiei şi cei ai unei deschideri lente şi motivate pentru evitarea unui al doilea val de infecţii.

Citește și: Atac sângeros în Afganistan! Cel puțin cinci morți și zeci de răniți!

“Ştiţi, în acest moment contează cel mai mult indicatorii medicali. Răspândirea virusului. Toate lucrurile care-i sunt asociate” precum măsurile de distanţare socială, a explicat Powell.

Pentru Powell, aceasta este o condiţie sine-qua-non ca economia să fie repornită şi “credem că ar putea fi cazul celui de-al treilea trimestru”. 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală

CEC atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor de interes public în perioada electorală Comisia Electorală Centrală (CEC) atenționează asupra condițiilor de difuzare a mesajelor...

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar

Experți internaționali vor evalua activitatea Serviciului Veterinar În perioada 15-26 iulie 2024, Serviciul Veterinar al Republicii Moldova va fi supus unei evaluări de către...

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură

BCS vrea o comisie specială pentru identificarea măsurilor de depășire a crizei în agricultură Comuniștii și socialiștii solicită instituirea unei comisii parlamentare speciale pentru identificarea...

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina

Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina Republica Moldova ar putea produce energie electrică pentru Ucraina în schimbul gazului furnizat de partea ucraineană,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.