Șeful GUR: În curând, Rusia va ataca din nou Ucraina din nord

Publicat:

Șeful GUR: În curând, Rusia va ataca din nou Ucraina din nord

În curând, Rusia va ataca din nou Ucraina din nord, a declarat șeful serviciilor de informații militare ucrainene, Kirilo Budanov, într-un interviu publicat sâmbătă, 13 iulie.

Vorbind pentru postul de știri New Voice, Budanov a refuzat să precizeze dacă se referă la o ofensivă în regiuniele Sumî sau Cernihiv pentru a nu “provoca panică”, dar a insistat că există deja indicii, potrivit stiripesurse.


Citește și : Mircea Geoană contraatacă după acuzațiile de plagiat

“Dacă încep să răspund la această întrebare (unde va fi atacul), vom provoca panică”, a spus el. “Să spunem doar că există probleme, iar acestea tind să se agraveze”.

“Nu există nicio catastrofă, dar este imposibil să nu vedem problemele. I-am spus deja cuiva din presa occidentală: Nu voi avea prea multe vești bune anul acesta, din păcate”, a spus Budanov.

Aliații Ucrainei au răspuns solicitărilor persistente ale președintelui Volodimir Zelenski pentru mai multe sisteme de apărare antiaeriană cu rază lungă. Cu toate acestea, acum cea mai mare problemă pentru apărarea antiaeriană ucraineană va fi lipsa rachetelor, nu a lansatoarelor și a radarelor, scrie Forbes .

Publicația notează că lumea nu produce un număr suficient de rachete antiaeriene, care este „motivul principal” din cauza căruia Rusia poate continua să lovească spitalele de copii din Ucraina și alte obiecte civile. Se indică faptul că, de îndată ce toate noile sisteme promise vor intra în funcțiune, Ucraina va avea cel puțin nouă dintre cele mai bune baterii de apărare antiaeriană fabricate în Occident. Cu toate acestea, Kievul nu are un număr suficient de rachete pentru a le menține în acțiune non-stop.

Citește și : Comisia Europeană a dat alerta economică: Turismul în UE s-ar putea prăbuși din cauza încălzirii globale

Potrivit Forbes, aliații Ucrainei au cheltuit miliarde de dolari pe rachete pentru bateriile de apărare antiaeriană ucraineană, dar aproape sigur că proviziile sunt cu mult sub nevoi. Pentru a putea lovi toate bombele rusești, ucrainenii ar putea avea nevoie de peste 2.000 de rachete de apărare antiaeriană cu rază lungă de acțiune anual. Și acest lucru ar însemna de patru ori mai mult decât primește Kievul acum.

Expertul militar Ivan Kiricevski, consideră că este imposibil să se închidă 100% cerul deasupra Ucrainei în fața dronelor și rachetelor rusești. Dar el a adăugat că instalațiile, pe care Kievul ar trebui să le primească în iulie, vor întări semnificativ apărarea antiaeriană.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Noile restricții anti-fumat propuse de Ministerul Sănătății stârnesc nemulțumiri

Noile restricții anti-fumat propuse de Ministerul Sănătății stârnesc nemulțumiri Autoritățile ar putea interzice fumatul în toate spațiile publice deschise, inclusiv în preajma stațiilor de așteptare...

Surplusul de gaze naturale al Europei a fost în mare parte eliminat

Surplusul de gaze naturale al Europei a fost în mare parte eliminat Surplusul record de gaze al Europei moştenit din iarna 2023/24 a fost în...

Pilon răsturnat în mijlocul drumului. Situație neordinară la Chișinău

Pilon răsturnat în mijlocul drumului. Situație neordinară la Chișinău Situație neordinară în sectorul Râșcani al capitalei. Un pilon de electricitate s-a prăbușit, din senin,...

Zelenski: Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi facem acest lucru

Zelenski: Trebuie să provocăm pagube maxime tuturor poziţiilor ruseşti şi facem acest lucru Operaţiunea Ucrainei în regiunea Kursk contribuie la distrugerea logisticii armatei ruse şi...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.