Șeful GUR: Planurile armatei ruse pentru toamnă și iarnă s-au complicat

Publicat:

Șeful GUR: Planurile armatei ruse pentru toamnă și iarnă s-au complicat

Incursiunea ucraineană începută în urmă cu o lună în regiunea Kursk a complicat planurile pe forțele rusești le aveau atât pentru luna august, cât și pentru toamna acestui an, a afirmat Kirilo Budanov, șeful serviciilor speciale militare ucrainene (GUR), iar bloggerii de război ruși acuză dă Moscova nu are o „soluție sistemică” pentru a consolida atât acțiunile ofensive din Donețk, cât și pe cele defensive din Kursk.

Generalul-locotenent Kyrylo Budanov a spus că incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk are un impact la nivelul întregului teatru de operațiuni asupra operațiunilor ofensive ruse din Ucraina și a analizat perspectivele continuării operațiunilor ofensive ruse în această iarnă, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

Budanov: Incursiunea din Kursk a complicat planurile armatei ruse

Budanov a declarat, într-un interviu publicat sâmbătă de televiziunea Suspilne, că incursiunea ucraineană în regiunea Kursk a complicat planurile Rusiei pentru operațiunile ofensive din august 2024 și pentru cele din toamna acestui an.

El a afirmat că cei din comandamentul militar rus angajează toate forțele și echipamentele de luptă disponibile pentru a-și atinge obiectivul în „direcția principală” a Rusiei, referindu-se probabil la cucerirea Pokrovskului, și că forțele ruse își concentrează atenția asupra acestei direcții, notează Institutul pentru Studiul Războiului (ISW).

Forțele ruse au intensificat recent operațiunile ofensive și au continuat să avanseze în apropiere de Pokrovsk și la vest și sud-vest de orașul Donețk, însă ISW adaugă că nu a observat o intensificare a operațiunilor ofensive ruse în alte zone de pe linia frontului din Ucraina.

Comandamentul militar rus a decis aproape sigur să acorde prioritate avansurilor ruse în apropiere de Pokrovsk și angajează forța de luptă dispnibilă în această zonă în detrimentul operațiunilor ofensive ruse în alte direcții.

Nu avem o „soluție sistemică”, acuză bloggerii ruși

Un blogger de război rus a afirmat că aceste constrângeri de personal forțează comandamentul militar rus să își ajusteze planurile în regiunile Donețk și Kursk și a acuzat că oficialii ruși nu au o „soluție sistemică” pentru a genera forțele necesare pentru a consolida operațiunile ofensive din Ucraina și a respinge incursiunea Ucrainei în regiunea Kursk.

Bloggerul a semnalat că avansurile rusești în direcția Pokrovsk au început să încetinească, deoarece unitățile rusești suferă pierderi de soldați și sunt din ce în ce mai lipsite de soldați și că forțele rusești continuă operațiunile ofensive în zonă, în ciuda faptului că sunt „epuizate.”

Potrivit ISW, comandamentul militar rus va fi probabil capabil să canalizeze suficiente forțe în zonă pentru a continua operațiunile ofensive în curs ale Rusiei și, eventual, în cele din urmă, să cucerească Pokrovsk, dar forțele rusești s-ar putea să atingă capacitatea maximă de luptă înainte de cucerirea orașului.

Sezonul noroios și apoi iarna vor afecta intensitatea luptelor

Budanov a remarcat în timpul interviului că probabil operațiunile ofensive rusești din lunile următoare vor fi îngreunate de condițiile meteorologice, dar că acest lucru nu înseamnă că trupele Moscovei vor opri complet asalturile asupra pozițiilor ucrainene.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

Sezonul noroios de toamnă a împiedicat în trecut manevrele terestre rusești și ucrainene, dar perioadele de temperaturi scăzute prelungite care încep de obicei la sfârșitul lunii decembrie îngheață solul și permit vehiculelor blindate să se deplaseze mai ușor decât în lunile de toamnă și primăvară.

Cu toate acestea,[ forțele ruse au luptat pentru a prelua inițiativa și au desfășurat operațiuni ofensive în toamna anului 2023, în timpul celor mai dificile condiții meteorologice ale anului, în loc să aștepte îmbunătățirea ulterioare a vremii pe trimpul iernii

Condițiile meteorologice din toamnă și din iarnă vor complica probabil acțiunile militare ruse și ucrainene, dar este foarte puțin probabil să oprească complet luptele de-a lungul liniei frontului.

 

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Caz șocant în sudul țării: O fată de 12 ani a născut după ce a fost violată de frații mai mari

Caz șocant în sudul țării: O fată de 12 ani a născut după ce a fost violată de frații mai mari O fată de doar...

Rușii avansează spre Pokrovsk şi spun că au mai ocupat o localitate din estul Ucrainei

Rușii avansează spre Pokrovsk şi spun că au mai ocupat o localitate din estul Ucrainei Rusia a declarat duminică că forţele sale au preluat controlul...

În ciuda restricțiilor impuse de autorități, numărul fumătorilor continuă să crească în R. Moldova

În ciuda restricțiilor impuse de autorități, numărul fumătorilor continuă să crească în R. Moldova Pentru a combate problema fumatului, autoritățile își propun să introducă, pe...

Apărarea aeriană ucraineană anunţă că a doborât 15 din cele 23 de drone Shahed lansate de ruşi

Apărarea aeriană ucraineană anunţă că a doborât 15 din cele 23 de drone Shahed lansate de ruşi Apărarea aeriană ucraineană anunţă că a doborât 15...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.