Şeful GUR: Telegram este o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Ucrainei

Publicat:

Şeful GUR: Telegram este o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Ucrainei

Şeful Direcţiei Principale de Informaţii a Ministerului Apărării din Ucraina (GUR), Kirilo Budanov, spune că aplicaţia de mesagerie Telegram, foarte populară în ţară, dar şi în Rusia, reprezintă o ameninţare la adresa securităţii naţionale a Ucrainei, relatează Ukrainskaia Pravda.

„Telegram este dăunător. Nu mi-a fost niciodată teamă să spun acest lucru. Este o ameninţare la adresa securităţii noastre naţionale. Spun acest lucru absolut deschis şi chiar am documentat acest lucru. Conform cercetărilor noastre, Telegram este principala sursă de informaţii în societate. A depăşit absolut totul”, a declarat Kirilo Budanov într-o discuţie la un post de radio, potrivit stiripesurse.


Citește și: Crește nemulțumirea rușilor. Putin nu a mai fost așa de puțin popular de la mobilizarea parțială din 2022

El a explicat este mai dificil din punct de vedere tehnic să blochezi Telegram, aşa cum s-a întâmplat cu Odnoklassniki şi Vkontakte (alte platforme sociale ruse), deşi este posibil.

„Nu sunt în favoarea închiderii pur şi simplu (a serviciului Telegram). Este destul de dificil de făcut, dar este posibil”, a spus şeful spionajului militar ucrainean.

În schimb, Budanov s-a declarat în favoarea „oficializării” tuturor canalelor Telegram. „Dacă doriţi să difuzaţi nişte ştiri, vă rog să vă înregistraţi, astfel încât toată lumea să înţeleagă că este un canal al unui cetăţean rus sau al unui cetăţean al Ucrainei. Şi atunci el are o responsabilitate”, a explicat şeful GUR.

Fondatorul Telegram, Pavel Durov, a fost arestat recent în Franţa din cauza lipsei moderării de conţinut pe platformă şi a criptării ei, ceea ce a permis o serie de infracţiuni grave.

Spre deosebire de Telegram, Budanov consideră platforma X (fostul Twitter), deţinută de Elon Musk, drept inofensivă. Elon Musk a fost de mare ajutor Ucrainei furnizându-i internet prin intermediul reţelei Starlink încă de la începutul războiului, chiar dacă pe parcurs colaborarea cu Kievul a cunoscut unele hopuri, iar miliardarul american, apropiat de Donald Trump, a avut unele poziţii dubioase în legătură cu Rusia şi războiul ei de agresiune din Ucraina.

Citește și: Vladimir Zelenski: Ucraina are ”nevoie de o nouă energie” după doi ani şi jumătate de război cu Rusia

În contextul discuţiilor despre Telegram, Ukrainskaia Pravda aminteşte că Agenţia Centrală de Informaţii a SUA le interzice analiştilor săi să utilizeze mesageria Telegram de pe calculatoarele de serviciu. În schimb, comunicarea oficială de la Moscova se bazează foarte mult pe Telegram.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Spania ar putea avea climă de stepă în locul celei mediteraneene până în 2050

Spania ar putea avea climă de stepă în locul celei mediteraneene până în 2050 Spania ar putea avea climă de stepă în locul celei mediteraneene...

Emiratele Arabe Unite au finalizat prima centrală nucleară din lumea arabă

Emiratele Arabe Unite au finalizat prima centrală nucleară din lumea arabă Emiratele Arabe Unite au anunţat finalizarea primei centrale nucleare din lumea arabă, o zonă...

FOTO/ Șefa statului a participat la Forumul Național al Minorităților Etnice

FOTO/ Șefa statului a participat la Forumul Național al Minorităților Etnice Președinta Maia Sandu, a venit cu un mesaj astăzi, la Forumul Național al Minorităților...

Noi detalii despre starea de sănătate a regelui Charles. Monarhul sărbătorește duminică doi ani de la urcarea pe tron

Noi detalii despre starea de sănătate a regelui Charles. Monarhul sărbătorește duminică doi ani de la urcarea pe tron Sănătatea regelui Charles merge „într-o direcție...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.