X

Şeful guvernului polonez: O relaţie strânsă între UE şi Londra după Brexit ar fi avantajul comunităţii transatlantice

Acordul dintre Londra şi Uniunea Europeană cu privire la relaţiile post-Brexit trebuie să fie reciproc avantajos, a declarat joi premierul polonez Mateusz Morawiecki, care a precizat însă că acest lucru va implica unele costuri pentru partea britanică, transmite agenţia de presă PAP, conform agerpres.

Într-un interviu acordat BBC, şeful executivului de la Varşovia – care participă la Forumul Economic Mondial din staţiunea elveţiană Davos – a subliniat că o relaţie apropiată între Londra şi Bruxelles ar fi în interesul comunităţii transatlantice şi al restului lumii şi ar susţine pacea durabilă în Europa.

Citeşte şi: Un tren de pasageri A DERAIAT în Italia. Cel puţin doi oameni au murit 

Referitor la cooperarea viitoare între UE şi Marea Britanie, Morawiecki a menţionat modelele elveţian şi norvegian. Norvegia face parte din Spaţiul Economic European (SEE) şi contribuie la bugetul UE, în timp ce Elveţia nu este membră a SEE, dar a semnat o serie de acorduri bilaterale cu Uniunea Europeană.

Polonia este reprezentată la Forumul Economic Mondial de la Davos, eveniment care se încheie vineri, de preşedintele Andrzej Duda şi premierul Morawiecki.

Tags: Andrzej DudabrexitbruxellesDavosElvetiaForumul Economic MondiallondraMateusz MorawieckiSpaţiul Economic European (SEE)uniunea europeanavarsovia
Categorii: Diaspora