Șeful IATA: Capacitatea aeriană globală rămâne limitată până în 2025

Publicat:

Capacitatea aeriană globală va fi anul acesta mai scăzută decât s-a estimat şi va rămâne limitată până cel mai devreme în 2025, din cauza întârzierii livrărilor de noi aeronave şi a deficitului de piese de schimb, a avertizat Willie Walsh, directorul general al Asociaţiei Internaţionale a Transportatorilor Aerieni (IATA), transmite Reuters, potrivit agerpres

“Nu văd o îmbunătăţire reală sau semnificativă probabil până în 2025 cel mai devreme, dar ar putea dura chiar mai mult”, a declarat Walsh pentru Reuters, în marja unei conferinţe desfăşurate miercuri la Dublin.


Citește și : Kim Jong Un ordonă lansarea primului satelit nord-coreean de spionaj

Companiile aeriene, sperând să depăşească dificultăţile provocate de restricţiile impuse în pandemie, se aşteaptă ca în 2023 cererea pentru călătorii să se redreseze la nivelul din 2019 sau chiar peste, dar lipsa de aeronave pentru a face faţă cererii ar putea afecta creşterea industriei aeriene.

Producătorii de avioane Boeing şi Airbus se confruntă cu dificultăţi din cauza perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, care au dus la întârzieri în livrările de noi aeronave, iar Walsh susţine că şefii companiilor aeriene i-au spus că nu sunt suficiente piese de schimb, în special pentru motoare.

“Aceasta înseamnă că în acest an capacitatea va fi uşor mai scăzută decât s-a estimat”, a declarat Walsh, care se aşteaptă ca reducerea din 2023 să fie de sub 10%.

Dar Walsh a explicat că nu se aşteaptă la haos pe aeroporturi în această vară.

În 2022, deficitul de forţă de muncă şi majorarea bruscă a cererii, după ridicarea restricţiilor în Europa, au forţat operatorii aerieni să anuleze multe zboruri şi să scadă capacitatea.

Citește și : Imperiul post-imperial

“Nu cred că va fi haos, deoarece companiile aeriene îşi ajustează capacitatea, astfel încât să facă faţă problemelor apărute în ultimul moment”, a explicat şeful IATA.

IATA reprezintă aproximativ 290 de companii aeriene din întreaga lume, echivalentul a 82% din traficul aerian mondial.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.