X

Șeful IGP și șefa PA despre: „pregătirea acțiunilor de destabilizare și perturbare a ordinii publice”

Șeful IGP și șefa PA despre: „pregătirea acțiunilor de destabilizare și perturbare a ordinii publice”

Astăzi, 7 martie, a fost organizat Briefing de presă de IGP în colaborare cu PA, referitor la „pregătirea acțiunilor de destabilizare și discreditare a vectorului politic european”.

În cadrul briefing-ului, cei doi au oferit mai multe detalii privind pregătirea acțiunilor de destabilizare a ordinii publice și discreditare a vectorului politic european.

Două persoane au fost reținute vineri, 1 martie, iar azi a mai fost reținută o persoană în dosarul finanțării ilegale a partidelor. Potrivit lui Cernăuțeanu, aceștia ar fi foști angajați ai structurilor de forță din Moldova.

Au spus că, protestul împotriva Maiei Sandu, organizat la București, a fost pregătit inclusiv cu ajutorul partidului AUR, spune șeful IGP. Autoritățile de la București până la această oră nu au anunțat despre vreun anchetă pe acest caz. 

Totodată, au menționat că, jurnaliștii de la instituțiile de media  au întrebat-o pe șefă procuraturii anticorupție dacă poza făcută de bașcanul Găgăuziei Eugenia Guțul alături de președintele rus Vladimir Putin nu cade sub incidența promovării separatismului în Moldova.

Drăgălin s-a abținut să vină cu declarații pe acest subiect.

 

Tags: acțiuni de destabilizaredespreȘeful IGP și șefa PA
Categorii: JustiţieȘtirile zilei