Șeful IGPF s-a întâlnit cu omologul său lituanian

Publicat:

Șeful IGPF s-a întâlnit cu omologul său lituanian

La sediul Poliției de Frontieră, șeful Inspectoratului General Ruslan Gălușcă a primit în ședință pe omologul său lituanian, generalul Liubajevas Rustamas.

Reuniunea a avut loc în contextul unei vizite a delegației Serviciului Pazei Frontierei de Stat al Republicii Lituania în Republica Moldova, marcând încheierea proiectului strategic „Îmbunătățirea capacităților instituționale ale IGPF prin consolidarea securității documentelor de identitate și de călătorie pentru prevenirea și combaterea migrației ilegale și a traficului de ființe umane”.


Citeşte şi: Nu e păcăleală! De la 1 aprilie se măresc pensiile – Stiripesurse.md

În cadrul discuțiilor, oficialii au abordat mai multe subiecte de interes comun, cu accent pe consolidarea cooperării bilaterale și schimbului de informații între cele două autorități de frontieră. Interlocutorii au evidențiat importanța unei colaborări strânse în vederea contracarării amenințărilor transfrontaliere și asigurării securității în regiune.

Șeful IGPF s-a întâlnit cu omologul său lituanian

De asemenea, a fost exprimat angajamentul bilateral pentru consolidarea schimbului de informații și experiențe în diferite domenii de activitate la frontieră. Inițiativa are drept scop contracararea eficientă a amenințărilor la adresa securității și promovarea practicilor eficiente în gestionarea frontierelor. În acest sens, Ruslan Gălușcă a subliniat rolul parteneriatului existent între instituții și dorința de fortificare al acestuia, prin intermediul noilor proiecte de dezvoltare și asistență multidimensională.

Cu sprijinul Serviciului Pazei Frontierei de Stat al Republica Lintuania, Poliția de Frontieră a beneficiat de o serie de instruiri specializate în domeniul controlului și expertizei documentelor, precum și de echipamente speciale, inclusiv Laboratorul criminalistic mobil, necesar eficientizarea controlului la trecerea frontierei de stat.

Această întâlnire bilaterală marchează o etapă importantă în dialogul stabilit între cele două autorități de frontieră moldo-lituaniene, consolidând cooperarea în domeniul securității de frontieră și deschizând noi orizonturi pentru dezvoltarea comună.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

VIDEO – Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația

VIDEO - Situație ciudată în centrul Pământului: Nucleul și-a inversat rotația În adâncul Pământului se află nucleul, o minge metalică solidă care se rotește independent...

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență

OMS: Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență Spitalele din Republica Moldova sunt pregătite pentru situaţii de urgență conform protocoalelor Organizaţiei Mondiale...

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării

Războiul cognitiv, noul câmp de luptă al NATO. Soluțiile unui expert pentru combaterea dezinformării La summitul său apropiat, marcând 75 de ani de la înființarea...

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat

Doi părinți din stânga Nistrului și-au găsit copilul de un an, blocat în mașină. Ce a urmat Emoții puternice pentru un cuplu din stânga Nistrului,...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.