Şeful închisorilor iraniene îşi cere scuze pentru abuzurile la care sunt supuşi deţinuţii (VIDEO)

Publicat:

Şeful închisorilor iraniene şi-a cerut scuze marţi pentru “evenimentele amare” din închisoarea Evin de la Teheran după apariţia unor înregistrări video postate de hackeri ce arată cum deţinuţii sunt bătuţi, o admitere rară a abuzurilor de către autorităţi, notează Reuters.

Un grup de hackeri care se numeşte Edalat-e Ali (Dreptatea lui Ali) a postat pe social media videoclipurile ce par să provină de la camerele de supraveghere ale închisorii şi arată gardieni bătând deţinuţi, dintre care unul este tras pe podea.


“În legătură cu imaginile din închisoarea Evin, accept responsabilitatea pentru un comportament atât de inacceptabil şi mă angajez să încerc să previn orice repetare a acestor evenimente amare”, a declarat Mohammad Mehdi Hajmohammadi, şeful închisorilor din Iran, într-o postare pe Twitter preluată de media de stat.

“Îmi cer scuze lui Dumnezeu Atotputernic, dragului nostru lider (suprem ayatollahul Ali Khamenei), naţiunii şi gardienilor onorabili ai închisorii, ale căror eforturi nu vor fi ignorate din cauza acestor greşeli”, a mai spus Hajmohammadi.

Aceasta este o admitere rară a încălcărilor drepturilor omului în Iran, care de multe ori a respins criticile legate de aceste abuzuri ca nefondate.

Închisoarea Evin, unde sunt deţinute în principal persoane care se confruntă cu acuzaţii privind securitatea, este demult criticată de grupuri occidentale pentru drepturi şi a fost plasată pe lista neagră de către guvernul Statelor Unite în 2018 pentru “serioase abuzuri privind drepturile omului”.

“Autorităţile (la Evin) folosesc ameninţări cu tortura, ameninţări în legătură cu încarcerarea nedeterminată şi tortura membrilor de familie, decepţia şi umilinţă, multiple interogatorii zilnice ce durează până la cinci sau şase ore, respingerea îngrijirii medicale şi a vizitelor familiei”, a declarat Human Rights Watch într-un raport.

În iulie, Iranul s-a confruntat cu un atac cibernetic împotriva website-ului Ministerului Transporturilor de la Teheran şi companiei feroviare de stat.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

În urma dictatorului

În urma dictatorului Ce se petrece după prăbușirea inevitabilă a unui regim personal. Filmul „Moartea lui Stalin” (2017) începe cu dictatorul prăbușit în stare de inconștiență...

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste (editorial)

Din Rusia pentru Houthi, cu dragoste Sub veghea lui Biden, amenințarea la adresa transporturilor maritime globale a luat amploare. Președintele Biden și-a dedicat discursul de adio...

The New York Times: Cum s-a transformat mințitul în dezinformare

Cum s-a transformat mințitul în dezinformare După momentul în care Donald Trump a contestat validitatea certificatului de naștere al lui Barack Obama, Trump a continuat...

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden (editorial)

Cum s-a degradat libertatea sub veghea lui Biden Succesorul lui va moșteni o lume incomparabil mai primejdioasă Președintele Biden a luat ieri cuvântul la ONU, fiind...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.