Şeful instalat de Rusia în Doneţk s-a întâlnit cu preşedintele belarus, determinând proteste din partea Kievului

Publicat:

Şeful instalat de Rusia în Doneţk, regiune ucraineană controlată parţial de Moscova, s-a întâlnit cu preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko, marţi, la Minsk, declarând că s-a discutat despre modalităţi de stimulare a comerţului, informează miercuri Reuters, potrivit agerpres.

Vizita lui Denis Puşilin a determinat Ucraina să protesteze în legătură cu ceea ce a numit un “act vădit neprietenos” al Belarusului, un aliat apropiat al Rusiei, care a permis forţelor Moscovei să-i folosească teritoriul ca rampă de lansare pentru invazia din februarie 2022.


Citeşte şi: Vin franțuzesc, ciocolată, foie gras. Cadouri de lux cumpărate de ASF după ‘scandalul Euroins’ – Black News

Puşilin, într-o postare pe Telegram, a spus că este interesat de echipamente pentru minerit, tractoare şi autobuze, precum şi de materiale de construcţii şi mobilier.

În schimb, regiunea sa este gata să exporte cereale în Belarus, pe lângă transporturile curente de seminţe de floarea soarelui.

Citește și : Putin a vizitat cartierul general militar din regiunea ucraineană Herson

Aşa-numita Republică Populară Doneţk este una dintre cele patru regiuni din Ucraina pe care Moscova le-a proclamat drept parte a Federaţiei Ruse în septembrie anul trecut, după o acţiune numită de Ucraina şi aliaţii săi drept un referendum coercitiv “fals”.

Într-un comunicat, Ministerul de Externe ucrainean a făcut apel la Minsk să nu mai facă “paşi distructivi” şi a declarat că îşi recheamă ambasadorul din Belarus pentru consultări.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA)

Dezastru pentru Rusia: În Ucraina a pierdut mai mulți soldați decât în al Doilea Război Mondial (Raport SUA) Între 462.000 și 728.000 de soldați ruși...

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev

Două treimi din instalațiile energetice avariate de ruși au fost repuse în funcțiune la Kiev Kievul a reușit să restabilească două treimi din capacitatea sa...

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie

România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1 iulie România a început să exporte gaze naturale în Ucraina de la 1...

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident

Ucraina nu poate să oprească avansarea trupelor ruse. Zelenski dă vina pe Occident În ciuda înțelegerilor de securitate și ale pachetelor de ajutor militar promise...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.