Şeful JCVI o spune răspicat: ‘Nu putem vaccina planeta la fiecare șase luni!’

Publicat:

Al patrulea vaccin anti-Covid nu ar trebui să fie oferit până când nu există mai multe dovezi, a spus șeful organismului britanic de vaccinare – deoarece a avertizat că a da rapel oamenilor la fiecare șase luni „nu este sustenabil”.

Într-un interviu pentru The Telegraph, profesorul Sir Andrew Pollard, președintele Comitetului mixt pentru vaccinare și imunizare (JCVI), a spus că „trebuie să îi avem în vedere pe cei vulnerabili” în viitor, mai degrabă decât să oferim ‘boostere’ tuturor persoanelor de peste 12 ani.

Sir Andrew a spus că nu are rost să încercăm să oprim toate infecțiile și că „la un moment dat, societatea trebuie să se deschidă”.


El a mai sugerat că „dezinformarea” cu privire la riscurile vaccinului AstraZeneca – susținută de liderii europeni, inclusiv Emmanuel Macron, președintele Franței, și Angela Merkel, fostul lider al Germaniei – era „foarte probabil” să fi costat vieți în Africa.

Comentariile lui Sir Andrew vin pe măsură ce Anglia și Țara Galilor se întorc la muncă după pauză festivă și școlile încep să se deschidă, pe fondul îngrijorărilor că ar putea fi închise de răspândirea variantei Omicron.

Miniștrii se vor întâlni pentru a finaliza planurile de menținere a economiei, spitalelor și școlilor în funcțiune prin teste rapide pentru până la 10 milioane de lucrători „esenţiali” prin angajatorii lor.

Până la 50% din personalul unor servicii din prima linie, inclusiv casele de îngrijire și poliția, au fost forțați să renunțe la muncă din cauza Covid.

Penuria a fost agravată de problemele de acces la testele de flux lateral sau de obținerea rezultatelor PCR, întârziind întoarcerea oamenilor la muncă.

Nadhim Zahawi, ministrul pentru Educație, a promis că rezervele de teste Covid vor fi „absolut disponibile” pentru școli, după ce au fost comandate 45 de milioane de truse de testare. Acestea vor fi livrate în primele două săptămâni de la termen.

Cu toate acestea, el s-a confruntat cu solicitări din partea parlamentarilor conservatori și a părinților să reducă autoizolarea copiilor de școală la cinci zile, pentru a minimiza pierderea de învățare.

Boris Johnson a declarat că Marea Britanie „trebuie să rămână cu Planul B”, în loc să impună noi restricții. Cu toate acestea, el a avertizat că NHS se va confrunta cu presiuni „considerabile” timp de câteva săptămâni.

Totul se petrece în momentul în care Departamentul de Sănătate a raportat luni alte 157.758 de cazuri, în creștere cu 44,6% într-o săptămână. Dar șefii din domeniul sănătății și oamenii de știință au sugerat că infecțiile ar fi putut atinge apogeul la Londra, deoarece numărul de persoane internate în spital a scăzut cu 28%, la 314, de la 437, cât se inregistrau lunea trecută.

Vorbind pentru a marca prima aniversare a lansării vaccinului AstraZeneca în ianuarie anul trecut, Sir Andrew a spus: „Ce-a fost mai rău cu siguranţă. Trebuie doar să trecem peste această iarnă.”

El vrea ca blocajele să fie date uitării şi trecute în istorie, adăugând: „La un moment dat, societatea trebuie să se deschidă. Când deschidem, va exista o perioadă cu o creștere a infecțiilor, motiv pentru care probabil iarna nu este cea mai bună perioadă.

„Dar aceasta este o decizie a factorilor de decizie, nu a oamenilor de știință. Abordarea noastră trebuie să schimbe, să ne bazăm pe vaccinuri și rapeluri. Cel mai mare risc este încă pentru cei nevaccinaţi.”

Sir Andrew a avertizat să nu se urmărească orbește Israelul și Germania, care au dat undă verde unui al doilea set de boostere tuturor persoanelor de peste 60 de ani.

„Viitorul trebuie să se concentreze pe cei vulnerabili și să pună la dispoziție doze booster sau tratamente pentru a-i proteja”, a spus el.

„Știm că oamenii au anticorpi puternici timp de câteva luni după a treia vaccinare, dar sunt necesare mai multe date pentru a evalua dacă, când și cât de des cei care sunt vulnerabili vor avea nevoie de doze suplimentare.”

Vaccinurile pot fi adaptate rapid pentru a lupta cu noile variante, dar el a spus: „Nu putem vaccina planeta o dată la patru până la șase luni. Nu este durabil sau accesibil. În viitor, trebuie să-i țintim pe cei vulnerabili.”

„Dezinformarea periclitează viața oamenilor”

Sir Andrew a lăsat puține îndoieli când se credea că dezinformarea despre vaccin răspândită de Macron și Merkel costă vieți. Vaccinul AstraZeneca a fost suspendat în unele țări din cauza îngrijorărilor exprimate în Franța și Germania cu privire la eficacitatea sa asupra persoanelor cu vârsta peste 65 de ani și riscul apariției cheagurilor de sânge.

Sir Andrew a spus: „Informarea greșită pune în pericol viața oamenilor. Este foarte posibil ca oamenii să se îmbolnăvească grav și să moară din cauza dezinformării despre vaccin.

„Unele dintre aceste informații greșite au venit în mod intenționat de la indivizi împotriva vaccinărilor, iar altele au venit din efectele neintenționate ale comentariilor politicienilor. Să spunem doar că comentariile făcute în Europa continentală au afectat oamenii din Africa.”

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT)

Detalii interne privind inteligența artificială ale OpenAI au fost furate înntr-un atac cibernetic în 2023 (NYT) Un hacker a avut acces la sistemele interne de...

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august

Armata germană va înceta să exploateze baza aeriană din Niger pe 31 august Armata germană va înceta să exploateze baza sa de transport aerian din...

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli

Alertă maximă în Italia: Erupții vulcanice uriașe pe insula turistică Stromboli Doi dintre vulcanii activi ai Italiei sunt în plin proces de erupție. Insula turistică...

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații

6 iulie, Ziua Mondială a Sărutului: curiozități și semnificații Ziua internaţională a sărutului este celebrată, anual, la 6 iulie. A apărut în 2006, în Marea...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.