Șeful JP Morgan a fost SCUTIT de carantină în Hong Kong

Publicat:

Jamie Dimon a scăpat de carantina la hotel de 21 de zile pentru că conduce o „bancă foarte mare”, spune Carrie Lam

Directorul executiv al JP Morgan, miliardarul Jamie Dimon, ‘a sărit’ peste regulile stricte de carantină hotelieră de 21 de zile din Hong Kong, deoarece conduce „o bancă foarte mare” cu „afaceri cheie în Hong Kong”, a declarat directorul executiv al teritoriului, Carrie Lam, transmite The Guardian.


Dimon a zburat în Hong Kong cu avionul privat al companiei JP Morgan, devenind primul șef al unei bănci de pe Wall Street care a vizitat teritoriul sau China continentală de la începutul pandemiei.

Întrebată despre motivul pentru care lui Dimon i s-a permis să intre pe teritoriu fără a respecta regulile privind coronavirusul, Lam a spus: „Justificarea este legată de economie, deoarece aceasta este o bancă foarte mare cu afaceri cheie în Hong Kong. Trebuia să vină să lucreze aproximativ o zi în Hong Kong. Dar există restricții, inclusiv restricții asupra itinerarului său, astfel încât riscul este complet gestionabil.”

Hong Kong urmărește o strategie Zero Covid alături de China și a impus unele dintre cele mai stricte reguli de călătorie din lume pentru a împiedica răspândirea virusului. Măsurile includ carantinele hoteliere obligatorii de trei săptămâni pentru orice rezident care se întoarce din Marea Britanie sau SUA, indiferent de statutul de vaccinare, urmate de șapte zile de automonitorizare. Turiștilor și majorității vizitatorilor nerezidenți li se interzice îmbarcarea zborurilor către oraș.

În timpul vizitei sale, Dimon a spus pentru Bloomberg că politica strictă de carantină „îngreunează” atragerea și reținerea talentelor pe teritoriu. Camera de Comerț americană locală a declarat în mai că 40% dintre membrii săi au în vedere să părăsească teritoriul din cauza restricțiilor.

JP Morgan a spus că Dimon a petrecut doar 32 de ore în Hong Kong, iar vizita a fost pentru a mulțumi personalului pentru munca depusă în timpul pandemiei și pentru a organiza întâlniri cu autoritățile de reglementare.

În august, guvernul din Hong Kong a mai acordat o scutire actriţei Nicole Kidman, care a zburat în teritoriu pentru a filma un serial TV, provocând un scurt protest din partea locuitorilor frustrați, care au fost forțați să plătească pentru sejururi scumpe la hotel.

Ei s-au plâns pe Facebook, în cadrul Grupului de sprijin pentru carantină din HK, că orașul le permite celor bogați și puternici un tratament mai bun decât cel aplicat rezidenților pe termen lung. „Privilegiații pot zbura în Hong Kong într-o briză fără consecințe… ceilalți dintre noi [suntem] forțați la trei săptămâni de izolare cu mâncare sărăcăcioasă și fără aer proaspăt”, a spus un utilizator.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene

Un bărbat din Florida a salvat 12 vecini cu o placă de surf în timpul uraganului Helene Marty Thomas, locuitor al plajei Indian Rocks, Florida,...

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou

Rust, difuzat în premieră la 3 ani după ce Alec Baldwin a împușcat-o pe Halyna Hutchins pe platou Filmul „Rust” va avea premiera la un...

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia

Eșec juridic pentru X: Platforma lui Musk trebuie să plătească o amendă mare în Australia Platforma de social media X, deținută de Elon Musk, a...

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată ‘deplorabilă’ de republicani

O statuie a lui Trump dezbrăcat, considerată 'deplorabilă' de republicani O marionetă de 13 metri înălţime cu chipul unui Donald Trump complet dezbrăcat a fost...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.