Şeful mafiei chineze din Europa a fost arestat la Roma – VIDEO

Publicat:

Poliţia italiană a anunţat joi destructurarea unei organizaţii infracţionale chineze de tip mafiot care controla distribuţia de produse chinezeşti în Europa. Douăzeci şi opt de persoane au fost arestate în cadrul operaţiunii, relatează dpa, potrivit digi24.

Presupusul cap al organizaţiei, Zhang Nai Zong, în vârstă de 57 de ani, a fost arestat la Roma. Poliţia, care l-a prezentat ca fiind „regele mafiei chineze”, l-a urmărit iniţial la Prato, localitate în apropiere de Florenţa care găzduieşte cea mai importantă comunitate chineză din Italia şi unde oamenii plecau capetele la apariţia sa.


Citeşte şi: Clipe de GROAZĂ pe cea mai cunoscută plajă din lume. Un bebeluş a murit şi cel puţin 17 răniţi după ce o maşină a intrat cu viteză pe Copacabana – VIDEO

Ilustrativă pentru bogăţia şi influenţa sa a fost o nuntă pe care a organizat-o în 2013 la hotelul Hilton din Roma, eveniment care ar fi costat 80.000 de euro şi la care invitaţii au fost aduşi cu automobile Ferrari şi Lamborghini.

S-a stabilit că organizaţia chinezului, bănuită iniţial de cămătărie şi extorcare de bani, impusese un monopol asupra industriei transportului rutier de mărfuri, a declarat pentru radioul public comandantul Alessandro Giuliano. Reţeaua era implicată de asemenea în prostituţie, trafic de droguri şi pariuri ilegale şi avea sedii la Prato, Roma, Padova, Milano, Paris, Madrid şi Neuss, în Germania.

Prato, centru al industriei textile controlate de chinezi, a intrat în vizorul poliţiei din 2011, după asasinarea a doi chinezi într-un conflict între bande. La Prato au fost operate 16 din arestările anunţate joi. Alte şapte au avut loc la Roma, câte una la Milano şi Padova şi alte două în Franţa.

Citeşte şi: De Bobotează, Putin s-a îmbăiat într-un lac îngheţat – VIDEO

Suspecţii sunt acuzaţi, între altele, de apartanenţă la o grupare de tip mafiot, infracţiune pasibilă în Italia de o pedeapsă de cel puţin 10 ani de închisoare. În acelaşi timp, autorităţile au sechestrat sau confiscat bunuri în valoare de „câteva milioane de euro”, între care afaceri, proprietăţi, maşini şi 61 de conturi bancare şi de investiţii.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia

O fetiţă de 3 ani din Moldova a fost găsită pe un şantier din Italia O fetiță de 3 ani din R.Moldova a fost găsită...

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit

Pfizer va testa în studii clinice un medicament oral pentru slăbit Grupul farmaceutic american Pfizer va testa în studii clinice o versiune modificată a unui...

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri?

Studiu: Cum sunt manipulați oamenii ca să nu renunțe la abonamentele pentru aplicații și site-uri? Studiu FTC: Majoritatea aplicațiilor și site-urilor web cu abonament practică...

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk

UE amenință platforma X cu o amendă uriașă. Ce legi încalcă rețeaua socială a lui Elon Musk Platforma X, fostă Twitter, a lui Elon Musk...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.