X

Şeful mascaţilor de la FULGER are o avere pe care nu o poate justifica în întregime

Şeful mascaţilor de la FULGER are o avere pe care nu o poate justifica în întregime

Comandantul Brigăzii de poliție cu destinație specială Fulger, Ion Bucliș, a pierdut la Curtea de Apel Chișinău procesul împotriva Autorității Naționale de Integritate (ANI). În timp ce Bucliș declară că nu a avut intenția să ascundă informațiile despre venituri și cheltuieli, ANI insistă că diferența depistată, în valoare de aproape 300 de mii de lei, nu poate fi motivată prin „omisiunea din greșeală”.

Citeşte şi: Ucraina atacă masiv cu drone regiunea Lipeţk din Rusia – Stiripesurse.md

Potrivit sesizării recepționată de ANI, „Bucliș Ion, pe parcursul anilor fiscali 2020-2022, a obținut cu drept de proprietate mai multe bunuri imobile, precum și cadouri sub formă de mijloace financiare impunătoare. La fel, pe parcursul anului 2022, familia Bucliș a obținut un venit din înstrăinarea activităților, servicii spălătorie auto SRL Real Wash, în sumă de 40.000 euro, societate care nu se regăsește în declarațiile depuse anterior de către subiectul declarării”.

Şeful mascaţilor de la FULGER are o avere pe care nu o poate justifica în întregime

În cadrul verificării prealabile, inspectorul de integritate a contrapus datele incluse în declarațiile de avere și cele din sistemele informaționale, stabilindu-se faptul că informațiile prezentate în sesizare „practic se adeveresc”. Drept urmare, inspectorul a dispus inițierea controlului declarațiilor de avere și interese personale.

„Analizând informațiile din sesizare, datele generate de către sistemele Informaționale, coroborându-le cu normele de drept material enunțate supra, în raport cu cazul sesizat, se constată bănuiala rezonabilă de încălcare a regimului juridic al declarării averilor și intereselor personale în partea dlui Bucliș Ion, în raport cu circumstanțele cazului sesizat”, se arată în procesul-verbal de inițiere a controlului emis de ANI.

În urma verificării veniturilor și cheltuielilor familiei Bucliș pentru anul 2020, ANI a stabilit o disproporționalitate în valoare de aproape 134 mii lei. Pentru anul 2023, inspectorul ANI a atestat  o altă discrepanță între venituri și cheltuieli, de peste 157 mii lei.

Şeful mascaţilor de la FULGER are o avere pe care nu o poate justifica în întregime

Într-o notă explicativă expediată ANI, Ion Bucliș a spus că nu a ascuns în mod intenționat veniturile constatate, ci pentru că nu ar fi știut despre „existența lor” sau au fost „omise din greșeală”.

În 2020, Ion Bucliș a fost numit șef al Secției nr. 3 a Inspectoratului General al Poliției. Pe 1 ianuarie 2022 – comandant al Brigăzii de Poliție cu Destinație Specială Fulger.

Vezi şi: VIDEO Ce se află, de fapt, sub Antarctica: Un submersibil a spart structurile secrete de gheață, iar apoi a dispărut (stiripesurse.ro)

Tags: Autoritatea Națională de Integritate (ANI)fulgerIon Bucliș
Justiţie