Șeful NATO se declară de acord cu prezența căștilor albastre în tot Estul Ucrainei

Publicat:

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, s-a declarat joi în favoarea trimiterii Căştilor Albastre în tot estul ucrainean, nu doar pe linia de contact, transmite AFP.

“Sunt favorabil propunerii de a avea forţe de pace ale ONU în Ucraina”, a spus el jurnaliştilor, la finalul unei întâlniri la New York cu ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, în marja Adunării Generale a ONU.


El a menţionat că există două propuneri pe această temă, una a Ucrainei, cealaltă a Rusiei.

“Văd favorabil toate iniţiativele, printre care propunerea rusă, de a avea o prezenţă a ONU în estul Ucrainei. Ceea ce este important este ca ONU să fie prezentă în tot estul ucrainean, şi nu doar pe linia de contact”, a subliniat secretarul general al NATO.

Propunerea Rusiei de a trimite o forţă a ONU în Ucraina, care face obiectul unui proiect de rezoluţie la ONU, vizează doar ca observatorii Organizaţiei pentru Securitate şi Cooperare în Europa (OSCE) să fie însoţiţi de Căşti Albastre cu armament uşor.

Propunerea ucraineană merge mai departe. Kievul ar dori forţe de menţinere a păcii în tot estul ucrainean, în special de-a lungul frontierei sale cu Rusia, pentru a împiedica intrarea pe teritoriul său a armelor sau a unor oameni înarmaţi.

Kievul şi Occidentul acuză Rusia de susţinerea militară a separatiştilor în acest conflict, soldat cu peste 10.000 de morţi din aprilie 2014. Ciocniri se produc cu regularitate în pofida acordurilor de pace de la Minsk, semnate mai întâi în 2014, apoi în 2015, şi a numeroaselor armistiţii, de încălcarea cărora cele două părţi se acuză reciproc.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia

A amenințat o bătrână cu furculița. O moldoveancă a fost condamnată în Italia O moldoveanc a fost condamnată în Italia fiind acuzată de faptul că...

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia

Un moldovean l-a ucis pe bătrânul de care avea grijă în Italia Un bărbat de 81 ani din Italia a fost omorât cu cruzime de...

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău

Diaspora Business Forum 2024, în august, la Chișinău La sfârșitul celei de-a treia săptămâni a lunii august, la Chișinău va fi organizat Diaspora Business Forum...

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă

Încă un moldovean acuzat de crimă în Italia. Ar fi ucis bătrânul de care avea grijă Încă un cetățean moldovean este acuzat de comiterea unei...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.