X

Șeful OMS: Măsurile de protecţie adoptate de mai multe ţări în faţa creşterii epidemiei de COVID-19 în China sunt de înţeles

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a apreciat joi că măsurile de protecţie adoptate de mai multe ţări în faţa creşterii epidemiei de COVID-19 în China sunt “de înţeles” având în vedere lipsa de informaţii furnizate de Beijing, transmite AFP, potrivit agerpres

“În absenţa unor informaţii complete din partea Chinei, este de înţeles ca ţările să ia măsurile despre care consideră că le vor proteja poporul”, a scris el pe Twitter, îndemnând Beijingul să comunice mai multe despre situaţia pandemiei.

Citește și : Cel puţin 53 de morţi în urma ‘viscolului secolului’ din SUA

“Pentru a putea realiza o evaluare completă a riscurilor privind situaţia COVID-19 din China, OMS are nevoie de informaţii mai detaliate”, a scris Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Aceste declaraţii vin după ce Statele Unite s-au alăturat altor ţări, inclusiv Japoniei şi Italiei, pentru a impune testarea călătorilor care vin din China ca urmare a renunţării de către Beijing la măsurile restrictive impuse călătoriilor în străinătate în pofida unei creşteri a cazurilor de contaminare.

Centrul European pentru Prevenirea şi Controlul Bolilor (ECDC), a declarat totuşi, joi, că astfel de măsuri nu sunt justificate în prezent în Uniunea Europeană.

“Suntem îngrijoraţi de evoluţia situaţiei “(în China) “şi continuăm să încurajăm China să ţină sub urmărire virusul şi să vaccineze persoanele cele mai expuse riscului”, a adăugat directorul-general al OMS.

Spitalele din China sunt copleşite de numărul mare de infectări după decizia Beijingului de a renunţa la regulile stricte care au oprit mult timp răspândirea pandemiei, dar au afectat economia şi au stârnit proteste în rândul populaţiei.

Citește și : Medvedev cere interdicţie pe viaţă pentru TRĂDĂTORII care critică invazia din Ucraina

Autorităţile chineze au indicat săptămâna aceasta că pun capăt carantinei obligatorii la sosirea în China, ceea ce a determinat mulţi chinezi să plănuiască călătorii în străinătate.

Pe 21 decembrie, Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat presei că organizaţia sa este îngrijorată de reapariţia pandemiei în China, unde comisia naţională de sănătate a indicat săptămâna trecută că renunţă la publicarea bilanţului zilnic al deceselor provocate de COVID-19.

Tags: BeijingChinacovid-19Tedros Adhanom Ghebreyesus
Categorii: Diaspora