Şeful opoziţiei germane ‘i-a luat faţa’ lui Olaf Scholz şi s-a întâlnit cu Zelenski la Kiev

Publicat:

Friedrich Merz, liderul partidului conservator german de opoziţie, s-a întâlnit marţi la Kiev cu preşedintele Volodimir Zelenski, crescând presiunea asupra cancelarului Olaf Scholz, care încă nu a efectuat o vizită în capitala Ucrainei, transmite AFP, potrivit agerpres.

“Mulţumesc foarte mult, dragă Zelenski, pentru primirea călduroasă şi calitatea excepţională a atmosferei şi a conţinutului discuţiei. Germania este de partea Ucrainei şi a poporului său curajos”, a postat pe Twitter şeful Uniunii Creştin-Democrate (CDU), partidul fostului cancelar Angela Merkel.


Citeşte şi: Bombardamentele ruse fac dezastru în Ucraina! Oraşul Lvov a rămas în beznă totală – Black News

“Sunt recunoscător că am avut ocazia să vorbesc cu reprezentanţii acestei ţări în cursul zilei. Cu preşedintele parlamentului, care m-a invitat, dar şi cu premierul şi preşedintele Republicii, şi, în cele din urmă, cu primarul acestui oraş”, a declarat Merz la finalul zilei în faţa jurnaliştilor de la Kiev.

Deplasarea sa, planificată în ultimul moment, a fost făcută la mai puţin de o săptămână după ce deputaţii germani au votat cu o majoritate covârşitoare o moţiune prin care cer guvernului, până acum prudent, să accelereze livrările de arme grele către Ucraina.

Situaţia din Ucraina “nu se poate vedea doar la televizor, trebuie să o fi văzut pentru a înţelege întreaga tragedie a unor astfel de atacuri” comise de forţele ruse, a afirmat el, un reproş voalat la adresa cancelarului german, presat de mai multe săptămâni să meargă în Ucraina.

Citeşte şi: Cum s-a înșelat Occidentul atât de catastrofal în privinţa Chinei – Black News

Cancelarul Scholz a refuzat până acum să efectueze o vizită, mai ales după ce Kievul nu a acceptat în aprilie să îl primească pe preşedintele Frank-Walter Steinmeier, criticat pentru relaţiile din ultimii ani cu Rusia.

Luni, Olaf Scholz a spus că nu are “nicio obiecţie” în legătură cu vizita lui Merz la Kiev, despre care liderul CDU l-a informat. Cancelarul german a mai precizat că refuzul Kievului de a primi vizita preşedintelui Steinmeier, membru ca şi el al Partidului Social Democrat (SPD), constitue un obstacol în calea oricărei vizite a acestuia din urmă.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul

Vizita lui Orban la Moscova: Diplomaţia ucraineană denunţă o vizită care nu a fost coordonată cu Kievul "Referitor la vizita prim-ministrului ungar Viktor Orban la...

VIDEO – Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina

VIDEO - Rusia își arată forța nucleară, în plin scandal al negocierilor cu Ucraina Ministerul rus al Apărării a anunţat vineri că desfăşoară exerciţii care...

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene

Rusia pierde centrul naval din Crimeea, declară comandantul şef al marinei ucrainene Flota rusă din Marea Neagră a fost nevoită să-şi relocheze aproape toate navele...

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi

Putin recrutează 1.000 de noi soldaţi pe zi Fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev a a afirmat joi că forţele armate ruse şi-au întărit rândurile cu...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.