Șeful Pentagonului, după externarea din spital: Statele Unite nu se vor retrage din sprijinirea Ucrainei

Publicat:

Șeful Pentagonului, după externarea din spital: Statele Unite nu se vor retrage din sprijinirea Ucrainei

Miercuri, secretarul Apărării al Statelor Unite, Lloyd Austin, a declarat, miercuri, că Statele Unite nu se vor retrage din sprijinirea Ucrainei.

“Așa cum am afirmat, vom continua să facem eforturi pentru a oferi Ucrainei atât sprijin pe termen scurt, cât și pe termen lung”, a declarat Austin virtual, fără să menționeze pachetul de asistență militară de 95,34 miliarde de dolari pentru Ucraina și alți aliați, care nu a fost încă luat în considerare de către președintele Camerei, Mike Johnson, potrivit stiripesurse.ro.


Citește și: Austria vrea să renunţe la gazele din Rusia

Declarația lui Austin vine în contextul în care administrația Biden se confruntă cu o situație financiară dificilă, iar sprijinul pentru Ucraina pare să fie blocat într-un impas politic. Cu toate acestea, Austin reiterează angajamentul ferm al Statelor Unite față de Ucraina, subliniind importanța asigurării securității și stabilității în regiunea respectivă.

În ciuda dificultăților financiare și a blocajului politic, Statele Unite rămân hotărâte să sprijine Ucraina și să se asigure că aceasta primește asistența necesară pentru a face față provocărilor pe care le întâmpină.

Este de așteptat ca discuțiile și negocierile să continue între administrația Biden și Congres în ceea ce privește acordarea de sprijin suplimentar pentru Ucraina, în timp ce tensiunile geopolitice în regiune rămân în centrul atenției internaționale.

Pentagonul a anunțat că secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a fost externat marți dintr-un spital situat în periferia Washingtonului. Acesta fusese internat cu două zile în urmă din cauza unei probleme la vezica urinară.

Lloyd Austin, a cărui stare de sănătate este monitorizată îndeaproape după mai multe spitalizări ținute secrete pentru un cancer de prostată, “se recuperează bine și și-a reluat atribuțiile la 17:00 (22:00 GMT)”, a anunțat Ministerul Apărării, conform unui comunicat. Ministrul “se va recupera și va lucra de la distanță înainte de a reveni la Pentagon spre finalul săptămânii”, notează sursa citată.

Potrivit medicilor ministrului, problema cu vezica urinară nu ar trebui să influențeze prognosticul legat de tratamentul cancerului său, care “rămâne excelent”.

Casa Albă și Congresul au fost constant informate despre starea de sănătate a ministrului înainte de ultima sa spitalizare, conform purtătorului de cuvânt al Pentagonului, Pat Ryder.

Citește și: Igor Grosu: „nu vad o necesitate ca noi să apelăm la gazul rusesc”

Austin, în vârstă de 70 de ani, a fost internat duminică la Centrul medical militar Walter Reed Military pentru o urgență la vezica urinară. Acesta urma să participe joi la o reuniune a miniștrilor apărării din NATO și, separat miercuri, la o întâlnire a grupului de contact pentru Ucraina.

În ultima zi a lunii, Lloyd Austin este convocat să depună mărturie în fața Congresului în legătură cu faptul că a ținut inițial secrete chiar și față de președintele Joe Biden spitalizările anterioare din decembrie și ianuarie, ceea ce a declanșat un scandal politic și l-a făcut pe republicani să-l acuze de neglijarea îndatoririlor.

URMĂREȘTE-NE PE:

CITESTE SI

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei

Un trib care nu a avut contacte cu exteriorul a ieșit din pădurea din Amazon în căutarea hranei Un trib care nu a avut contacte...

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența

O turistă care a mimat un act sexual cu statuia lui Bacchus a stârnit scandal la Florența O turistă fotografiată în timp ce mima un...

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF)

Prima cartografiere 3D a inimii până la scară celulară (ESRF) Cercetători au realizat prima imagine 3D a două inimi umane, una sănătoasă şi cealaltă bolnavă,...

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu ‘orice’ preşedinte al Statelor Unite

Lavrov: Rusia este dispusă să coopereze cu 'orice' preşedinte al Statelor Unite Rusia este dispusă să coopereze cu ”orice” preşedinte al Statelor Unite ”pregătit să...

ȘTIRIPESURSE.RO

Loading RSS Feed

ULTIMELE ȘTIRI

Campanii publicitare
    sales banner

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.