X

Șeful Pentagonului: SUA au ‘văzut o serie de pași greșiți’ din partea Rusiei în invadarea Ucrainei

Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin, a declarat vineri că SUA au „văzut o serie de pași greșiți” din partea Rusiei în invadarea Ucrainei , informează mediafax.

Austin a făcut o evaluare a trupelor rusești, într-un interviu la CNN, și a spus că rușii „nu au progresat atât de mult și atât de repede pe cât și-ar fi dorit”.

Citește și : ONU cere Belarusului să elibereze 1.000 de deţinuţi politici

Austin a declarat că rușii „s-au luptat cu logistica” și că nu a văzut dovezi de „bună utilizare a informațiilor tactice” și nici de „relaționare a capacității aeriene cu cea terestră”.

„Există o serie de lucruri pe care ne-am fi așteptat să le fi văzut și pe care pur și simplu nu le-am văzut. … Multe dintre presupunerile lor nu s-au dovedit a fi adevărate în momentul în care au intrat în această luptă”, a spus el.

De când a început invazia în Ucraina, în urmă cu aproape o lună, trupele rusești au bombardat și distrus părți mari din orașe, inclusiv Mariupol și Harkov, dar Ucraina a reușit să împiedice Rusia să cucerească mari porțiuni din țară, inclusiv capitala Kiev.

„Cred că (Rusia) și-a imaginat că se va mișca rapid și va cuceri foarte repede capitala, nu a reușit să facă acest lucru”, a declarat șeful Pentagonului.

Citește și : O altă ţară baltică cere crearea unei zone de interdicţie aeriană deasupra Ucrainei

În fața rezistenței acerbe a Ucrainei față de invazia sa, Rusia se confruntă, de asemenea, cu un moral scăzut al trupelor și se luptă să realimenteze miile de soldați din țară, au declarat săptămâna aceasta oficiali americani ai NATO pentru CNN.

Tags: harkovMariupolrusiaSUAucraina
Categorii: DiasporaRăzboi in Ucraina